Mi éri meg jobban, egy lakást kiadni albérletbe, vagy pedig eladni és az árát berakni a bankba kamatozni?
Figyelt kérdés
Külföldön élünk, van egy lakásom, amit 30ezerért lehet kb. kiadni havonta. Az értéke 7 millió forint. Sok gond van az albérlőkkel, gondoltam eladnám, nyugodtabb lennék. Banki oldalakon nem nagyon találtam információt, bár lehet én vagyok ügyetlen. Még egy kérdésem lenne, banki betét kamata után kell jövedelemadót fizetni?2011. jan. 18. 21:52
11/11 anonim válasza:
Az "ingatlanos" nem kér semmit, amiért a kiadással foglalkozik? Ráadásul ekkor már biztos be kell jelenteni az adóhatóságnál (adózni kell utána), ha ráteszed az adót már lehet, hogy nem versenyképes a piacon (sokan nem jelentik be, így olcsóbban kiadhatják).
Ahogy a lakáseladásnál is relatív különbségek vannak az árakban, úgy a kiadásnál is. Ha egy lakás nem elég komfortos, lelakott stb., nem lehet többért kiadni 30-nál. Viszont az eladás más eset, ha jó környéken van, jók az adottságai (alacsony rezsi pl.), csak egy festésen, és egyszerűbb komfortosításon múlik hogy jobb legyen, megveszik 7 millióért, mert megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!