Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha elveszítem az OTP-s bankkár...

Ha elveszítem az OTP-s bankkártyámat, tudnak róla mások pénzt felvenni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy elvileg csak PIN kóddal lehetne, de annyi olyat hallok manapság, hogy simán használták idegenek vki kártyáját és nem értem hogyan? Ha nem írja mellé valaki a PIN kódot, mit tudnak kezdeni a kártyával?
2011. jan. 12. 13:53
 1/5 anonim ***** válasza:
A biztonság kedvéért azonnal tiltasd le a kártyádat.
2011. jan. 12. 14:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha dombornyomott, akkor nem kell hozzá PIN bolti vásárláskor, sőt netes vásárláskor sem kérnek PIN-t, szóval ebben az esetben (sőt, ha "sima" kártyád van akkor is) tiltasd le.
2011. jan. 12. 14:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Még nem veszítettem el, csak belegondoltam, hogy mi lesz, ha mondjuk pár órán át nem veszem észre, hogy elveszett...
2011. jan. 12. 14:33
 4/5 anonim ***** válasza:
77%
Belföldi webshopokban simán lehet nem dombornyomottal is vásárolni, pl. edigital-tól tudnak rendelni Visa Electron-al is például. És pl. InterSpar-ban nem kérik a pin kódot.
2011. jan. 12. 14:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Sajnos van ahol nem kérik. Viszont az ember általában észreveszi, ha elveszíti a bankkártyáját, mert a pénztárcával együtt szokott történni. És akkor azonnal le kell tiltani.

A bankkártya nem jelent 100%-os biztonságot. De még mindig jóval biztonságosabb, mintha készpénzt veszítenél el.

2011. jan. 12. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!