Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A cetelem bank-nál van hitelem...

A cetelem bank-nál van hitelem és havi 9000ft-ot fizetek de ez mikor jár le?

Figyelt kérdés

180.000 ft-ot vettem fel de már vagy 2éve fizetem havi 9000 ft-ot és ha már egy nappal el vagyok csúszva a fizetési határidővel akkor már hívnak hogy fizessem be.Múltkor is megkérdezték miért nincs befizetve.-mondtam b-meg talán azért mert nincs pénzem.

Hát de nem most valaki nem azért vesz fel hitelt mert annyira jól áll a pénzügyekkel.

Most amúgy ez a havi 9000ft ez csak a kamat vagy ez hogy megy?Kérlek válaszoljatok ha tudtok.

2011. jan. 4. 21:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Kapnod kell számlalevelet havonta,abban le van írva,de kb csak a kamatokra elég(asszem havi2,75%),a tőketartozás nem csökken.Mi csak akkor vettük fel,ha biztos volt hogy nagyobb lóvét kapunk és abból egyben be tudjuk fizetni.
2011. jan. 4. 21:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Jajj, nem kellett volna. Mi kb. 3 évig fizettük a 180at havi 9ezerrel. 2 év fél év után még 160ezer volt a tartozásunk!!!!!!!!!!! Hála égnek sikerült kb. 300ezret kérni a családon belül (kellett nagyon másra is) és akkor egy összegben kifizettük.

Kéne minden hónapban a csekkel együtt kapnod egyenlegértesítőt, azon rajta van az aktuális tartozás. De a 9000-ből 7-8 ezer az csak a havi kamat, a tőketartozás nagyon lassan csökken. Pláne, ha előfordul olyan, hogy1-2 hónapot nem tudsz fizetni, de ha a 3. hónapban befizeted a másik kettőt, arra horror büntetőt raknak.

2011. jan. 4. 21:37
 3/5 anonim ***** válasza:

A hitel felvételekor aláírtál egy hitelszerződést, amiben minden benne van, a kamat, az esetleges kezelési költség és a futamidő is.

Mivel nem ismerem a Cetelem hitelnél a kamatot, csak saccolok.:

Ha pl 30%-os a kamat+kezelési költség együtt, akkor a 180.000Ft-ra éves szinten nagyvonalakban felszámolnak neked kb 54.000Ft-ot. A törlesztő részleted éves szinten 108.000Ft, így láthatod, hogy a fele pénz elmegy kamatra, csak a másik fele a tőketörlesztés.

Kb 4 év alatt fogy el a hiteled, ha 30%-os a kamat, de a számítás nem pontos, mert napi kamatszámítás van és nem évente, hanem havonta törlesztesz.

Ha folyamatosan csúszol a részletekkel, akkor büntető kamatot, késedelmi pótlékokat számolnak fel, ez miatt is lehet kevesebb a tőketörlesztésed, nőhet a futamidőd.

2011. jan. 5. 09:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Egyáltalán tudod, hogy milyen hitelt vettél fel? Nem lehet, hogy hitelkártyát igényeltél és akkor az a büdös életben nem fog elfogyni, csak ha egy összegben visszatöltöd és villámgyorsan le is adod.
2011. jan. 5. 15:21
 5/5 netmesterke válasza:

Javaslom hívd fel őket! 06-1 458-6070! Ők megmondják hány havi törlesztésed van, és milyen futamidő. Én 48 hónapra saccolom!

üdv:)

2011. jan. 5. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!