Mi a véleményetek arról, hogy ha egy bankár (lakossági ügyfélreferens) spontán letegez egy bankfiókban?
Nem unalmas kicsit az életed, hogy ez a legnagyobb problémád?
Ha már bankár, felőlem belém is rúghat, csak szerezzen nekem mocskosul sok pénzt..
"Az etikett és a protokoll szerint nem elfogadható a pozíciójából adódóan." Ez feltehetően így van, de emberek nem vagyunk egyformák. Tényleg úgy gondolom, hogy soha nagyobb bajod ne történjen.
Feltehetően tisztában van az etikettel, de a face to face szituáció viszont a tegeződést sugallhatta neki, ezek szerint tévesen. Megjegyzem, amikor arról döntöt valaki, hogy a másik személyt magázza minden szempontból a tegeződés melett döntés takar pozitívabb ítéletet a másikról. Ha egy ismeretlennel állok szemben, inkább tegezek egy fiatalt, mint egy öreget; egy barátságos embert, mint egy távolságtartót; egy nyitott embert, mint egy befelé fordulót.
Megértem, hogy zavar téged, de azonosulni a legkisebb mértékben sem bírok veled. Én a másik véglet vagyok. Ha egy módom van rá, próbálom mindig ügyfélként a beszélgetés stílusát a formális érintkezési módtól elterelni az udvarias tegeződés (vagy ha ez nem megy, legalább a minél közvetlenebb magázódás) felé, természetesen figyelve közben a másik fél fogadókészségére.
A felháborodás jogos
A bank egy intézmény mejnek komolyságit kell tükröznie az ugyfelek felé !!
Másrészt az etiket megkivánja hogy ha 2 idegen ember szobaelegyedik egymással akkor illő a magázodás ezzel is tiszeletünket teszük a másik fél irányába független atol hogy mekkora ez a korkülombség ! ezalol a gyermek kivételt képez de a felnött magázhassa is
Térjünk vissza a bankhoz és a bankárhoz akár Ő az idösseb akár nem ha te Nem engeded meg neki hogy tegezzen akkor Ő nem is tegeszhet
:)
A felháborodás jogos
A bank egy intézmény mejnek komolyságit kell tükröznie az ugyfelek felé !!
Másrészt az etiket megkivánja hogy ha 2 idegen ember szobaelegyedik egymással akkor illő a magázodás ezzel is tiszeletünket teszük a másik fél irányába független atol hogy mekkora ez a korkülombség ! ezalol a gyermek kivételt képez de a felnött magázhassa is
Térjünk vissza a bankhoz és a bankárhoz akár Ő az idösseb akár nem ha te Nem engeded meg neki hogy tegezzen akkor Ő nem is tegeszhet
mejnek=melynek
atol=attól
külombség=különbség
magázhassa=magázhatja
idösseb=idősebb
tegeszhet=tegezhet
Először ezekkel kellene tisztában lenni =)
Nem mindegy hány éves az ügyfél. Én kb. 18 éves korig tegezem az ügyfelet.
A kérdező nem válaszolt arra, hogy ő hány éves, lehet, hogy nem véletlenül.
Én jócskán elmúltam 40, de mégis vannak olyan fiatal lányok, sőt fiúk is, akik szemrebbenés nélkül tegeznek, pedig simán az anyjuk lehetnék.
Tyűha 10.20-as!
Biztos vagy benne, hogy neked kell itt nyelvhelyességre oktatni a többieket???????
A teljesség igénye nélkül:
mejnek = melynek
etiket = etikett
megkivánja = megkívánja
szobaelegyedik= szóba elegyedik
magázodás = magázódás
teszük = tesszük
atol = attól
ezalol = ez alól
tegeszhet = tegezhet
Igen kérdező, igazad van, valóban furcsa még, hogy egyre több helyen letegeznek minket vásárlókat, fogyasztókat, ügyfeleket, de nem szoktam ezen túlzottan fennakadni. Ez a trend kezd kialakulni általánosságban mindenhol. Gondolom az az oka, hogy a legtöbb nyelvben eleve nincs tegeződés, meg magázódás, mi pedig kezdjük felvenni ezt a stílust.
Én 43 éves vagyok és három gyermek édesanyja. Fiatalos a külsőm, úgyhogy örülnöm kellene annak, ha talán azért tegeznek le, mert fiatalabbnak látszom a koromnál, de nekem sem tetszik, mikor a bolti eladó kislányok, illetve teszem azt bárhol úgy fogadnak, hogy szia.
Én ezt úgy szoktam kezelni, hogy a válasz köszönésem jó napot kívánok lesz és ezt követően már nem merik folytatni a tegezést.
Egyébként és borsodi vagyok, de Szombathelyen élek, ahol a tegezés szinte kialakult rossz szokás. Itt úgy ítélik meg, hogy jópofa, meg hogy közvetlen, de egy korom túl nekem ne mondja a tizenéves ribizli, hogy szia, mikor most lát életében először és egyébként is szolgáltatást nyújtó közintézményben vagy boltban van. Előttem idősebbek már durvábban is reagáltak le ilyesmit a fülem hallatára, kikérve maguknak a hangvételt. Nem tetszett az eladó kisasszonynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!