Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szerintetek mit csináljak most?

Szerintetek mit csináljak most?

Figyelt kérdés
na a pannon nál felvetem kereszt apámnak egy elöfizetéses telot-ö volt a kezesem- 2 éve kb na ugy alakult hogy nem fizete és most ugy kb 130 ezernél vagyok amit nem akar kifizetni......át tudom iratni a nevére az adoságot vagy szerintetek mit tudok csinálni mit csináljak már át adta a panon egy behajto céghez kb fél éve sehogy nem akarnak fizetni kértem a részletet is meg adták azt se fizetik mit lehet ijenkor teni?????
2010. dec. 26. 10:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tudod, te tartozol. Menj oda, vedd el tőle a telefont! Szüntesd meg az előfizetést (vagy add el, vállald át stb), és fizesd ki a tartozást. Legközelebb pedig gondold át jobban, hogy kinek adsz pénzt, kinek adsz telefont, kinek mész el kezesnek stb...

A te hülyeséged volt, a te tartozásod, a te felelősséged.

2010. dec. 26. 11:05
 2/4 anonim ***** válasza:

Eléggé zagyva a megfogalmazásod, idézlek:

"na a pannon nál felvetem kereszt apámnak egy elöfizetéses telot-ö volt a kezesem- "

Akkor a keresztapád volt neked a kezesed (mert ezt írod), vagy pedig te voltál neki a kezese???

Amennyiben te vagy a kezes, akkor neked kell fizetni!

Kezes = Aki akkor fizet, ha az adós nem törleszt.

Legközelebb legyen eszed és ne menj el kezesnek.

2010. dec. 26. 11:37
 3/4 anonim ***** válasza:
58%
Tanulj megfogalmazni és írni, mielőtt kérdést teszel fel, mert amíg ilyen zavaros az írásképed, nem tudunk segíteni!
2010. dec. 26. 11:50
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A megfogalmazás zavaros, de szerintem érthető. Ne akarjatok beleolvasni olyat, ami nincs ott! Tehát:

1; "felvetem kereszt apámnak egy elöfizetéses telot"

Tehát a kérdező vette a telefont a keresztapja részére.

2; "ö volt a kezesem"

Tehát keresztapja a kezes.

Vagyis a keresztfater telefonja a kérdező nevén van. A kérdező nevére jönnek a számlák, aminek az összegét jobb esetben a keresztfater kifizeti a kérdezőnek.

3; "most ugy kb 130 ezernél vagyok"

Keresztfater nem fizet, a kérdező adóssága 130ezer a szolgáltató felé.

A szolgáltató (és a behajtó cég) először nyilván az adóst, vagyis a kérdezőt nyomorgatja. Aztán nyomorgatja a kezest is, de tartok tőle, hogy magától az adóstól, vagyis a kérdezőtől jobb esélyt lát a tartozás behajtására.

A kérdezőnek szabadidejére valóban javasolt az olvasás, mert a helyesírása, illetve a leírt szöveg iránti igénytelensége botrányos. Majdnem több hiba van benne, mint ahány szó! Névelőkkel!

2010. dec. 26. 12:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!