Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ez hogyan működik? Hitelt...

Ez hogyan működik? Hitelt vennénk fel egy ismerősöm nevére.

Figyelt kérdés
Én lennék a kezes és a párom aki aktív báros.Azt mondta nekünk a hitelközvetítő,hogy az ismerősömnek csak fél évig kellene szerepelnie a hitelnél,mert utána a párom passzív báros lesz és kiválthatja őt,tehát ő lenne az adós.Ilyen tényleg van,így működik?
2010. dec. 26. 07:33
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
92%
a hitelközvetítő egy idióta....az ismerősöd is, ha belemegy, hogy hitelt vegyen fel neked
2010. dec. 26. 08:03
 2/24 A kérdező kommentje:
miért lenne az ismerősöm idióta??!!!azért,mert segíteni szeretne?!ne ítélkezz ismeretlenül "kedves" válaszadó!Érdemleges válaszokat várnék......köszönöm
2010. dec. 26. 08:17
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Az ismerősöd helyében én kétszer is meggondolnám a dolgot.

Ha a nejed passzív báros, az azt jelenti, hogy már van neki egy vissza nem fizetett adóssága, elgondolkodnék, hogy ezzel a hitellel is hamarosan ez fog történni.

Nem véletlenül lesz vki fekete-listás.

Ne vedd sértésnek, amit írok, a szakmai részét meg még egyszer rágjátok át a hitel ügyintézővel.

2010. dec. 26. 08:51
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

A hitel ügyintézőnek az az érdeke, hogy valaki rajta keresztül felvegye a hitelt. Egyes ügyintézők ezért bármilyen marhaságra hajlandóak rávenni az ügyfelet.

Esetleg keress másik ügyintézőt.

2010. dec. 26. 09:19
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
A bankok a passzív bárosoknak sem adnak hitelt! Az ismerősöd nagy kockázatot vállalna ezzel. Ha valami oknál fogva nem tudjátok fizetni a részleteket,akkor neki kell kifizetni a ti adósságotokat!Ma senkinek nem biztos az állása!
2010. dec. 26. 10:27
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Mielőtt bármit intéztek, szerintem ellenőrizzétek le a bankban mindazt, amit a hiteltanácsadó barátod ajánlott, mert az az érzésem, hogy rosszul tud valamit és ezért félretájékoztatott.

Csak ingatlan fedezetes hitelnél léteznek olyan hitelek, ahol passzív BÁR-os is kaphat egy idő után hitelt, de nem azonnal, amint passzív lesz és nem minden esetben, de fedezet nélküli hitelt semmilyen BÁR-os státuszú nem kaphat.

2010. dec. 26. 10:52
 7/24 A kérdező kommentje:
Mindannyian tisztában vagyunk vele,mit jelent a kezesség,nem azt kérdeztem,hogy az ismerősön vállalja-e vagy sem,illetve az hogy akármikor bar listára került a párom nem azt jelenti hogy azért mert nem akart fizetni és nem azt hozza magával,hogy most is ugyanaz fog történni...nem ítélkezést vártam!!!a többieknek köszönöm a hasznos választ!!
2010. dec. 26. 10:57
 8/24 A kérdező kommentje:

Csak arra voltam kíváncsi,ilyen létezik-e,megoldható-e!!!!!

ahogy a kérdésem is szólt.....

2010. dec. 26. 10:59
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Na pont ilyen dologgal úszott el mindene az egyik közeli rokonomnak. Kezes volt! és se háza, se semmije nem maradt.
2010. dec. 26. 11:04
 10/24 anonim ***** válasza:
84%
Ingatlan fedezetes, vagy fedezet nélküli hitelről van szó?
2010. dec. 26. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!