Hogyan műdödik a paypass?

Figyelt kérdés
Az érdekelne,hogy tudtom nélkül is messziről leszedhetnek pénzt egy alkalmas leolvasóval? Hányszor lehet fizetni egy nap? Milyen limitek vannak?
2010. dec. 16. 20:47
 1/4 anonim ***** válasza:
33%

Nekem is van ilyen paypass kártyám.

Azt hiszem 3000 Ft a határ, 3 E felett le kell húzni a kártyát.....szokásos. Nekem sajnos még nem volt hozzá szerencsém. Sajnos sosem úszom meg kisebb összeggel.

Nincs limitálva, hogy hányszor használhatod. Esetleg a bankszámládhoz tartozó napi pénzfelvét és vásárlási limit van.

2010. dec. 16. 21:02
 2/4 A kérdező kommentje:

Oké, ez világos, 5eFt a limit egyébként,de nem tudtam,hogy hányszor lehet. Köszi!

Az illegális leolvasás elleni védelmet nem értem még.

2010. dec. 16. 21:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Ezt találtam a mastercard.com-on

Hogyan lehet érintés nélküli módon fizetni a PayPass™ kártyával vagy órával?

1. Fizetéskor a kártyát, illetve az órát a leolvasó szimbólummal jelzett részéhez kell tartani.

2. Sípszó és felvillanó lámpa jelzi, ha a PayPass™ kártya, óra elfogadásra került, és a tranzakció megtörtént.

3. Ezzel befejeződött a vásárlás. Nincs több vesződés az aprópénzzel, és a bruttó 5000 Ft-os összeghatár alatt sem a PIN kód megadására, sem a bizonylat aláírására nincs szükség.

Akkor az én értelmezésem szerint, ugyanúgy elő kell venni a kártyát és a leolvasó elé tartani. Csak legalább nem kell vele sokat szöszmötölni. Tehát akkor teljes biztonságban van a pénzem és pl. sorbaállásnál nem vonják le véletlenül sem más számlájáról.

Nem fejeződhet be úgy ez az év, hogy ki ne próbáljam :) ;)

2010. dec. 17. 10:18
 4/4 A kérdező kommentje:
Jó, ezt értem. A lényeg,hogy nincs pin és aláírás és nem kerül ki a kezedből. Viszont valaki odaáll melléd ,akkor simán leolvashatja nem?:)Mondjuk valószínű regisztrálni kell a leolvasót és így a leolvasót üzemeltető nyomonkövethető.
2010. dec. 17. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!