Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik banknál érdemes bankszá...

Melyik banknál érdemes bankszámlát nyitni? Mit érdemes figyelembe venni?

Figyelt kérdés
Még soha nem volt bankszámlám, tehát nem vagyok képben ilyen téren. Az lenne a lényeg hogy interneten keresztül tudjak utalni másoknak és hogy nekem is tudjanak utalni, nem havi rendszerességgel.
2010. dec. 6. 23:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Nézd meg, hogy kb. milyenek az alapkamatok, ez a bevételi oldal. És nézd meg, hogy mennyibe kerül fenntartani a számládat, ez a kiadás oldal. Ahol a legjobb az arány, oda menj.
2010. dec. 7. 00:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Én a számlafenntartás miatt a takarékszövetkezeteket részesítem előnyben. Még a citibankkal volt tapasztalatom, ajánlani tudom őket is.
2010. dec. 7. 06:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha még diák vagy, vagy fiatal, akkor minden banknál lehet olyan bankszámlát nyitni, ahol minden sokkal olcsóbb, mint az idősebbeknek, ezért azt ajánlom, nézd meg az ilyen lehetőségeket is pl a CIB-ben, ERSTE-ben, MKB-ban, Unicreditben.

Ha már dolgozol és rendszeresen kapnál munkabért folyószámlára, akkor nézd meg, hol adnak erre kedvezményeket.

Ha csak annyit szeretnél, hogy online tudj pénzt utalni, illetve fogadni, munkabéred még nincs, akkor érdemes azt megnézni, ezt hol tudod megúszni a legolcsóbban a számlavezetési díjjal együtt.

Pl van olyan bank, ahol nincs számlavezetési díj, nincs költsége az utalásoknak sem, viszont van egy magasabb egyszeri számlanyitási díj. (AXA)

Ha figyelembe veszed, hogy a többi bank többszáz forintot felszámolhat havonta számlavezetésre, az utalásokra is egyenként 60-100Ft-okat, akkor lehet, hogy hosszabb távon az AXA-val jársz a legjobban, de ezt neked kell eldönteni.

Egy pénzügyi tanácsadó

2010. dec. 7. 07:22
 4/5 anonim válasza:
Én erste banknál vagyok és teljesen meg vagyok elégedve vele. Mindenki számára tudnak megfelelő konstrukciót kínálni. Én pl vásárlásnál már csak bankkártyát használok,merthogy nem kerül külön pénzbe és mindíg magamnál tarthatom. Valamint autómatikus biztosítás jár hozzá külföldre való utazáskor. De nézz körül és saját igényeidnek megfelelően válassz, attól függően, hogy m,ennyit szeretnéd használni.
2010. dec. 7. 08:58
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Nem jönne rá rendszeres jövedelem. csak híbe-hóba kissebb-nagyobb összeg. Nem tudom ez befolyásol-e valamit.

2010. dec. 7. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!