Fundamenta vagy OTP Lakástakarék?
21 éves vagyok, és gondolkozok azon h csatlakozok valamelyikhez.
A 4 éves futamidőn gondolkozok, és havi 10 e ftot tudok befizetni.
Megéri csatlakozni ezekhez? vagy inkább kössem le a pénzem máshogy?
És ez már egy idő után már valódi pénznyomtatás lesz, a korábbi kifinomult változat – a fedezet nélküli pénzre alapozott hitelexpanzió –
kifulladt a fejlett nyugaton…
Az átlag brit, amerikai, stb. nyakig úszik a visszafizethetetlen adósságban, a vállaltok és egyre inkább az állam is dettó. Itt már egyre inkább csak az állam vesz fel hitelt…
Már csak 3 út van:
1. stagflációs döglődés (ez a legvalószínűbb, jó nagy inflációs adóval)
2. deflációs összeomlás (ez nem valószínű, hiszen ott van a jegybank a bankóprés nevezetű csodafegyverrel)
3. hiperinflációs robbanás (ennek max a sztori végén adnék sanszot, nagyon sok az ellenérdekelt és szinte mindenki veszít vele)
Mindenestre a deflációs döglődés című díjnyertes változat se kedvez a bankbetét „befektetésnek”…
Kedves 17.07-es. A tudományos kifejtésedből nem derül ki számomra, hogy mit tanácsolsz az átlagembereknek ebben a gazdasági helyzetben?
Ok, jön/jöhet egy nagy gazdasági/civilizációs/morális/erkölcsi összeomlás, de addigmi legyen?
Dőljön mindenki szépen hátra és várja a csodát?
Én ha lehet, azt sem az utolsó sorból szeretném látni...
a legegyszerűbb válasz:
arany
persze ez lehet "papírarany" is
pl. befektetési aranycertifikát, a BUX-on is van...
A tudományos fejtegetések kapcsán egy kis adalék a forint történetéhez:
„Kibocsátáskor még arany alapú pénz volt. 1Ft = 0,0757575 gramm arany. 1 kg arany = 13210 Ft. 8.700/1946 (VII.29) M.E. rendelet”
Ma 2010-12-09-én
0,0757575 gramm arany = 710 Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!