Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ez így biztonságos? Miért nem...

Ez így biztonságos? Miért nem kéri a pin kódot?

Figyelt kérdés
CIB-es vagyok, ma fizettem először boltban a bankkártyámmal. Fura volt, mert nem kérte a pénztáros a pin kódot, rákérdeztem, azt mondta, hogy ennél a típusú kártyánál nem kell beütni vásárláskor, milyen praktikus, hát szerintem meg nem az, mert így ha elvész (és mondjuk nem veszem észre, nem tiltom le időben), akkor bárki bármit vásárolhat vele kedvére, nem? Hogy működik ez, mi a "trükk"?
2010. nov. 25. 21:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ma 10:00

Szerintem a Te esetedben nem is kérte volna a PIN kódot, vagyis fölöslegesen kezdted el begépelni. Amikor elfogadtad az összeget a zöld gombbal már indult is a tranzakció, attól függetlenül, hogy Te elkezdted a kódot is beírni.

2010. nov. 26. 10:20
 12/12 anonim ***** válasza:
A kártyaszámodat jegyezd fel a telefonodba vagy egy noteszba, amit állandóan hordasz magaddal, és ha ellopják a kártyát, akkor telefonon azonnal tiltasd le! Célszerű kipróbálni a telebankot (de vigyázz, véletlenül le ne tiltasd a kártyát!), hogy milyen azonosítót kér még hozzá, hogy ne akkor kelljen keresni, amikor már baj van.
2010. dec. 7. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!