Miért hívják biztosításnak a megtakarítást?
Figyelt kérdés
Én csak azt a fajta biztosítást ismerem, amikor valamilyen jövőben esetlegesen előforduló káreseményt anyagilag kompenzál a biztosító. De pl az unit-linked biztosítás, ahol a pénzemet befektetem, az miért biztosítás?2010. nov. 21. 20:49
1/5 anonim 

válasza:

Mert így könnyebb bepalizni az ügyfeleket.
2/5 anonim 

válasza:

Azért biztosítás, mert minden ilyen termékbe bele van építve valamilyen biztosítási elem annak érdekében, hogy mindazt a kedvezményt, előnyt, ami egy biztosításra jár, igénybe lehessen venni.
Pl régebben adókedvezmény járt a biztosításra és a kamatadó is másképp működik, ha biztosításról, vagy egyéb banki befektetésről beszélünk.
3/5 anonim 

válasza:

Azért, mert a megtakarításra kell kamatadót fizetni, ellenben a biztosításra nem.
4/5 Harmoka 

válasza:

Az említett unit-linked is tartalmazhat valamilyen pl. haláleseti biztosítást, de lehet más biztosítást is kérni, biztosítója válogatja.
5/5 Harmoka 

válasza:

Előző vagyok, én is kötöttem egy ilyen unit-linked biztosítást és annak is van haláleseti biztosítási része és van kedvezményezettje, ha időközben feldobom a pacskert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!