Ez a megoldás működik? Részletek lent.
A férjemnek szeretnék venni egy nagy értékű ajándékot karácsonyra, de szeretném, ha meglepetés lenne, ezért nem akarom a számlánkról fizetni.
Gondoltam felveszek hitelt és az ünnepek után kifizetjük.
Lehetséges ez?
Illetve mondjuk van olyan kedvezmény, hogy hamar és egy összegben visszafizetjük, így nem kell a kamat egészét kifizetni, csak egy részét?
Én a helyedben ezt nem tenném...
Ha nincs az ajándékra SAJÁT KÜLÖN pénzed, akkor ne vegyél ilyen drága ajándékot.
A hitel mindenképpen többlet költséget jelent, még akkor is, ha 3 héten belül visszafizeted a kölcsönt, mert jóllehet kamatot nem számolnak fel, de a kezelési- és egyéb költségek nem lesz kevés. (Meg van csinálva, hogy ne te járj jól!)
Ha nekem a házastársam ilyen ajándékot adna karácsonyra, amit a családi közöskasszából fizetett (főleg meg ha hitelből!) biztosan nagy botrányt csapnék és kicsit sem örülnék a "meglepetésnek"!
Nem tudom, nálatok hogyan működik a közöskassza, de általában aranyszabály, hogy senkinek nem illik a másik megkérdezése nélkül nagyobb összeget kivennie belőle.
(Ez a hitelre is vonatkozik, hiszen azt is közösen fizetitek majd vissza.)
Simán meglehet oldani ,mert karácsonykor van most 1 csomó helyen akció ,hogy 0% THM és 10 hónapig fizeted.
És most az is van ,hogy elég csak februárba vagy januárba fizetni ,szóval addig nem is kell fizetni.ÉS a hitelt is meglehet normálisan úszni ,ha pontosan feltérképezitek a helyzetet és mindennek utána néztek.Ezért van az Magyarországon ,hogy mindenki adósában úszik mert nem nézzi meg dolgokat ,csak aláírja aztán utána sopánkodik!!!
Figyelj, attól, hogy a hitelből veszed meg az ajándékot, még ugyanúgy a "közös kasszából" fog hiányozni az a pénz (mivel, te annyival kevesebbet fizetsz bele), csak nem azonnal, hanem később.
Én a férjed helyében biztos, hogy "minimum" nem örülnék egy drága ajándéknak, és ha megtudnám, hogy mindezt ráadásul hitelből vette (azaz kb. 30%-kal drágábban, és ez totál felesleges pénzpocsékolás) a drága asszony, akkor lehet, hogy mérges is lennék és megkérdőjelezném az értelmi képességeit...
Hiába vannak tele a boltok a "0% THM" akciókkal, akkor is van általában kezelési és egyéb költség, és sokszor még a termék alapára is magasabb, mert a hitel egy része bele van építve.
Szóval, kb. olyan hatást érnél el egy ilyen ajándékkal, mintha a szülinapi tortán egy húszezressel gyújtanád meg a gyertyákat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!