Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Honnan tudhatom meg h fent...

Honnan tudhatom meg h fent vagyok e azon a listán,ahol azok neve szerepel,akik mondjuk nem fizették rendesen a hitelüket meg ilyesmi?

Figyelt kérdés

Bár én fizettem rendesen,de tudni szeretném,hol lehet azt megnézni.

Valamint még arra lennék kiváncsi,hogy ha vkinek kezességet vállaltam és fizetem helyette,akkor is feltehettek arra a listára?És ha fent vagyok meddig nem kaphatok kölcsönt?

Légyszi ha tudtok minden kérdésemre válaszoljatok...

nagyon köszi a válaszokat előre is..

2009. jan. 11. 21:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól tudom BAR lista. És csak akkor vagy rajta, ha nem fizetted hónapokig a hiteled. A bankban, ahol hitelt akarsz felvenni, szerintem ott meg kell,h mondják. A kezességért kétlem,h felkerülnél.

Remélem valamennyit segítettem. Ennyit tudok!

2009. jan. 11. 22:02
 2/3 anonim ***** válasza:

Azt hiszem ha egyszer felkerültél, akkor 5 évig leszel fent. Ha kezes voltál, és rendesen fizettél (a rendetlen adós helyett), akkor nem kerülhettél fel a BAR listára, mert nincs semmi indok. Egyébként elvileg bármelyik bankban megkérdezheted, hogy fent vagy-e a listán (bár nem tudom, ingyenes-e), és napokon belül, lezárt borítékban megkapod a választ (célszerű egyből olyan bankba menni, amelyikkel egyébként is kapcsolatban vagy)

[link]

[link]

2009. jan. 12. 16:12
 3/3 anonim ***** válasza:
Központi Hitelinformációs Rendszer-nek hívják újabban (KHR), de hétköznapi nyelven még mindig BÁR listának nevezik. Akkor kerül fel rá valaki, ha legaláb 3 hónapig a mindenkori minimálbérnek megfelelő összeggel tartozik valaki egy pénzintézetnek (lehet adós, adóstárs, kezes is, aki felkerül rá). A listán 5 évig marad fenn, aki egyszer oda felkerült azzal a különbséggel, hogy amíg nem fizeti ki a tartozást, addig aktív BÁR státuszt kap, de ha a tartozását kifizeti, akkor Passzív BÁR-os lesz. Mindkét esetben léteznek ingatlanfedezetre hitelek, de sokkal rosszabb feltételekkel, mint BÁR nélkül. Fedezet nélküli hitelt (személyi kölcsönt) pedig semelyik normál bank nem ad BÁR-os embernek.
2009. jan. 12. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!