Csok átvitele ebben az esetben lehetséges ?
Sziasztok 2017 Ben vásároltunk lakást,felvettük a 2 gyermek után járó csokot.a gyermekek teljesültek ,most viszont házCsere előtt állunk .nem venni hanem 1/1 csere lenne.Ebben az esetben is át lehet vinni a csok a következő házra vagy ebben az esetben csak a visszafizetés az opció?
Köszönöm a segítséget.

"Sziasztok, 2017-ben vásároltunk lakást, felvettük a 2 gyermek után járó csokot. A gyermekek teljesültek."
Akkor teljesítettetek mindent feltételt a CSOK-ra, tehát nem is kell visszafizetnetek már?
Én nem ismerem a CSOK-ot, soha nem vettem fel.

"Mert nem tudták megmondani🤷♀️nem találkoztak még ilyennel"
Hát, persze, ti vagytok az elsők a Földön, akik lakást akarnak cserélni.

Azonos a két ingatlan értéke, vagy lesz pénzmozgás is?
Igen, meg lehet oldani, nekem már volt olyan ügyletem (hitelközvetítő vagyok), ahol a csereingatlana drágább volt, erre a részre az ügyfeleim hitelt vettek fel és a korábban igényelt Csokot is át tudtuk rakatni a csereingatlanra.
Fontos, csak akkor tudod tovább vinni a teljes Csokot, ha alapterületre és értékre sem kisebb a csereingatlan, mint a jelenlegi házatok.
Létezik közvetlen átjegyzés, illetve lehet a Csokot letétbe is helyezni a MÁK-nál, majd rájegyeztetni a csereingatlanra.
Az teljesen elképzelhető, hogy a banki ügyintéződ még sose látott ilyet és ha nincs az ügyletben új hitel, nem is lesz túl motivált, hogy utána járjon, hogy kell ezt megoldani, a kormányhivatalban meg szintén nem szeretnek ezekkel foglalkozni, de a nyakukra kell járni, más megoldás nincs.
Egy biztos, az ügyvédeknek fogalma sincs ezekről, tőlük nem fogsz segítséget kapni.
Köszönöm szépen ,igen ugyanakkora az értéke de nagyobb a másik ingatlan területe .Közvetlen átjegyzés opció nekem nem is mondták csak a letéti számlára helyezés abban az esetben ha veszem a házat .De nálunk 1/1 csere lenne nem lenne pénz mozgás .mondta a banki ügyintéző hogy ő ilyet még nem hallott hogy mi a teendő csere esetén ,menjek be kormányablakba és kérdezzem meg ott 🤷♀️mindenki csak tovább küldött ,ügyvédúr azt mondta kérjek időpontot kérdéseimmel...(75 ezer forint és 3 hét múlva )
4es válaszoló :10 év elidegenítési tesznek a csók miatt a házra ,és ezért van az az opció hogy letéti számlara teszem a pénzt és ha megvan másik ingatlan visszakapjuk ,vagy ha visszafizetjuk tehermentesitik az ingatlant.viszont a hátralévő nem sok nincs 2 év miatt az 1.430 e nem szeretném elbukni,ha letétibe helyezem.

Akkor is meg tudja kérdezni a "bankos hölgy" a pesti központból.
Inkább csak nem akar vele foglalkozni a bankod, mert nem fűződik hozzá érdeke, nincs benne hitel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!