Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Csok átvitele ebben az esetben...

Csok átvitele ebben az esetben lehetséges ?

Figyelt kérdés

Sziasztok 2017 Ben vásároltunk lakást,felvettük a 2 gyermek után járó csokot.a gyermekek teljesültek ,most viszont házCsere előtt állunk .nem venni hanem 1/1 csere lenne.Ebben az esetben is át lehet vinni a csok a következő házra vagy ebben az esetben csak a visszafizetés az opció?

Köszönöm a segítséget.

márc. 28. 08:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
26%
Bemész a bankba és minden részletre kiterjedően válaszolnak, hogy mi a megoldás a te esetedre.
márc. 28. 10:17
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Miért nem a bankodban érdeklődsz?
márc. 28. 11:09
 3/12 A kérdező kommentje:
Mert nem tudták megmondani🤷‍♀️nem találkoztak még ilyennel 😂🤫államkincstár válasza pedig telefon felvétel után ,nem érnek rá beszélgetni és rám nyomták ...gondoltam esetleg egy kérdést megér ,de tipikus negatív válasz ...szép napot
márc. 28. 12:11
 4/12 anonim ***** válasza:
53%

"Sziasztok, 2017-ben vásároltunk lakást, felvettük a 2 gyermek után járó csokot. A gyermekek teljesültek."

Akkor teljesítettetek mindent feltételt a CSOK-ra, tehát nem is kell visszafizetnetek már?

Én nem ismerem a CSOK-ot, soha nem vettem fel.

márc. 28. 12:17
 5/12 anonim ***** válasza:
53%

"Mert nem tudták megmondani🤷‍♀️nem találkoztak még ilyennel"

Hát, persze, ti vagytok az elsők a Földön, akik lakást akarnak cserélni.

márc. 28. 12:18
 6/12 anonim ***** válasza:
53%
Az ugyved majd utanajar aki az adasvetelt rendezi
márc. 28. 12:27
 7/12 anonim ***** válasza:

Azonos a két ingatlan értéke, vagy lesz pénzmozgás is?

Igen, meg lehet oldani, nekem már volt olyan ügyletem (hitelközvetítő vagyok), ahol a csereingatlana drágább volt, erre a részre az ügyfeleim hitelt vettek fel és a korábban igényelt Csokot is át tudtuk rakatni a csereingatlanra.

Fontos, csak akkor tudod tovább vinni a teljes Csokot, ha alapterületre és értékre sem kisebb a csereingatlan, mint a jelenlegi házatok.

Létezik közvetlen átjegyzés, illetve lehet a Csokot letétbe is helyezni a MÁK-nál, majd rájegyeztetni a csereingatlanra.

Az teljesen elképzelhető, hogy a banki ügyintéződ még sose látott ilyet és ha nincs az ügyletben új hitel, nem is lesz túl motivált, hogy utána járjon, hogy kell ezt megoldani, a kormányhivatalban meg szintén nem szeretnek ezekkel foglalkozni, de a nyakukra kell járni, más megoldás nincs.

Egy biztos, az ügyvédeknek fogalma sincs ezekről, tőlük nem fogsz segítséget kapni.

márc. 29. 14:33
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen ,igen ugyanakkora az értéke de nagyobb a másik ingatlan területe .Közvetlen átjegyzés opció nekem nem is mondták csak a letéti számlára helyezés abban az esetben ha veszem a házat .De nálunk 1/1 csere lenne nem lenne pénz mozgás .mondta a banki ügyintéző hogy ő ilyet még nem hallott hogy mi a teendő csere esetén ,menjek be kormányablakba és kérdezzem meg ott 🤷‍♀️mindenki csak tovább küldött ,ügyvédúr azt mondta kérjek időpontot kérdéseimmel...(75 ezer forint és 3 hét múlva )

4es válaszoló :10 év elidegenítési tesznek a csók miatt a házra ,és ezért van az az opció hogy letéti számlara teszem a pénzt és ha megvan másik ingatlan visszakapjuk ,vagy ha visszafizetjuk tehermentesitik az ingatlant.viszont a hátralévő nem sok nincs 2 év miatt az 1.430 e nem szeretném elbukni,ha letétibe helyezem.

márc. 29. 14:55
 9/12 A kérdező kommentje:
Amúgy ez egy kis város is az Alföldön itt nem nagyon szokott ilyen lenni azt mondta a Bankos hölgy ,nem hallott ilyenről .nagy városokban vagy esetleg kicsit jobb infrastrukturális területen lehet jobban szoktak ilyen dolgok lenni
márc. 29. 14:56
 10/12 anonim ***** válasza:

Akkor is meg tudja kérdezni a "bankos hölgy" a pesti központból.

Inkább csak nem akar vele foglalkozni a bankod, mert nem fűződik hozzá érdeke, nincs benne hitel.

márc. 29. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!