Ákos_99 kérdése:

A bank megtagadhatja az általam kezdeményezett folyószámlám felmondását?

Figyelt kérdés

Február 1. után váltottam lakcímet és nem kértem lakcímkártyát, szeretném otthagyni a jelenlegi bankomat(Erste), viszont a szerződés megszüntetéséhez személyi és lakcímkártya szükséges (ami nekem nincs).

- A jogalkotók szoktak gondolkodni?

ma 17:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Lakcímkártya nélkül MO-on semmit nem tudsz intézni. A legegyszerübb megkérni, probléma megoldva
ma 18:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Mindenképp kell, hogy legyen lakcímkártyád.

Eddig nem volt?

Illetve a hátulján lévő adatok miatt még a hajléktalanok részére is kibocsátanak.

Ha nem tudod magad megfelelően a fiókban igazolni nem csak, hogy megtagadhatják, hanem kötelességük is megtagadni bármilyen műveletet.

Amúgy a számla megszüntetés ritkán ütközik akadályba.

Pl. inkasszó, számlán lévő mínusz egyenleg, meg még néhány esetben.

ma 18:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem más adatokkal is tudnak azonosítani, elméletileg mennie kellene.
ma 18:18
 4/6 A kérdező kommentje:

Akkor kicsit átfogalmazom:

- A bankom alap dolgok elvégzésére is alkalmatlan, mint pl. utalás. Ezért kezdeményeztem a számlám más bankhoz történő átvitelét.

- Február 1. után fizetned kell, hogy fizikai lakcímkártyát kapj. Amúgy csak a DÁP alkalmazás segítségével tudod igazolni a lakcímedet. Ha a jog nem teszi kötelezővé, akkor a vállalkozásoknak kellene igazodni ehhez. Nem vagyok jogász, de szerintem nem úgy hoznak rendeleteket, hogy akkor mondjuk holnaptól csak bölcsész diplomával dolgozhat akárki is Mekiben. Nem lenne életszerű, honnan szereznek hirtelen ennyi bölcsészt? Csődbe menne a lánc a bölcsészek nélkül. Biztos vagyok benne hogy átgondolt döntés volt és meg van a jogi/technikai háttér mögötte.

#1 Köszi hogy hozzászóltál, felettébb hasznos volt.

#2 Távol állok attól hogy hajléktalan legyek, gondoltam nem én vagyok az egyetlen hasonló helyzetben.

ma 18:33
 5/6 anonim ***** válasza:

2. Vagyok

Nem neveztelek hajléktalannak, Isten ments, csak írtam, hogy mindenkinek van, még nekik is.

Nem tudom mi a bajod az Erste Bankkal de rengeteg zagyvaságot írsz.

ma 18:49
 6/6 A kérdező kommentje:

Kedves #2,

A mindenki elég tág fogalom. Én ennyire nem merültem bele a hajléktalanok tanulmányozásába. Szerintem egy Mongol csecsemőnek nem biztos hogy van lakcímkártyája. Visszatérve a lényegre, én nem kértem, amúgy se fér a sok vacak kártya a zsebembe. Csak digitális formában van, gondolom ez az a rész ahol elbeszéltünk egymás mellett.

Ezt a formát az állam elismeri, a rendőrség elfogadja, a bankok meg nem ?

Nincs hitelem (annál a banknál), az egyetlen okuk hogy ne szüntethessem meg a számlámat, az az, hogy a lakcímkártyám formátumát nem ismerik el.

Milyen módon tudom rákényszeríteni őket, hogy haladjanak a korral? Milyen kiskapuk* vannak a bankszámla megszüntetésére?

ma 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!