Meglévő jelzàloghitelembe betudom vonni a párom tulajdonostársként valamilyen módon?

Szerződést köttök, beadjátok a szerződésmódosítási kérelmet a bankba, ha engedélyezik, módosítjátok a hitelszerződést.
Melyik bank?
Felújítja a házadat és cserébe fizetheti a hiteledet is...?
Remek party lehetsz.

Ha nem hitelképes, miből tud nagyobb összeget fektetni a felújításba?
Ha most ad neked 1-2 milliót, egy 30-40-50 milliós ingatlanba (vagy még többet érőbe), miért akarsz neki tulajdoni hányadot adni? Odaadod neki az ingatlan mondjuk harmadát mondjuk 10 millió értékbe, cserébe 1-2 millióért, hogy aztán ha szakítotok kivásárolhasd a 2 milliós befektetésért 10-ért? Ezzel csak ő jár jól, ha 1-2 milliós befektetéssel, instant keres több milliót.
4/4 !
Én is így làtom !
Felajánlottam hogy ügyvédi szerződést kötünk hogy bármit amit bele vesz /rá költ , ha szakítanánk , kikell fizetnem.
De ebbe nem egyezik bele. Ő a fél házat akarja.
Sajnos vannak gondjai az alkohollal és anyagi gondokkal is küzd évek óta . Ezért is óckodom a dologtól, de szerinte mivel a párom , ez így lenne a fair.

Valószínű tudod kb mennyit érhet az ingatlanod és tudod ő mennyit akar adni. Ha az nincs arányban az ingatlan felével, ez a kirablásodra irányul. A legtisztább, ha ilyen igényei vannak, hogy visszautasítod a pénzét. Lehet az a felújítás később lesz meg, de megmarad 100%-ban a te tulajdonod a lakás.
El ne add 1-2 millióért a lakás még negyedét se, nemhogy a felét.
A fő gond hogy azt hajtogatja, segít felújítani de nem akarja a tárgyi dolgokat és a bele fektetett energiát elbukni ha egyszer szakítanánk. . De sokszor vannak milliós adósságai, amiben általában én segítek neki kölcsönnel.
Vettem egy kocsit is neki 2millióert (amit el adtunk de a pènzt elköltötte valahova) .
Most pedig én vagyok a rossz társ amiért a fèl hàzat nem akarom adni :D
Azt hittem ez csak nekem hangzik szarul.
Köszönöm a vèlemènyeket !

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!