Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hova érdemes berakni 10.000ft-...

Hova érdemes berakni 10.000ft-ot minden hónapban, úgy hogy kamatozzon?

Figyelt kérdés

Nem vagyok valami okos ezen a téren, ezért ne szóljatok meg, kérlek.

Szeretnék minden hónapban legalább egy 10-est berakni, de nem nagyon tudom, hogy hova lenne érdemes. Tudom, hogy hogyan működik a kamat és hogy sokat nem kapok, de szeretném elkezdeni. Nem vagyok tisztában azzal, hogy mit érdemes és mit nem, ezért szeretnék tanácsot kérni. Jelenleg sajnos nem tudnék egy 10-esnél többet berakni, de egy pár hónap múlva, ha munkát váltok, már lesz rá alkalmam. De a biztonság kedvéért csak 10-est mondok. De a maximum szerintem 50k/hónap, ha felvesznek.

Tudtok esetleg segíteni és elmagyarázni, hogy hogyan is működik?

tegnapelőtt 15:34
 1/4 anonim ***** válasza:
58%
Ez nem egy nagy összeg, értékpapír alapba mondjuk, van értelme, de sok hozamra ne számíts! Viszont kezdetnek jó, aztán ha lesz egy nagyobb összeg, akkor lehet valami komolyabb megtakarításba tenni
tegnapelőtt 15:40
 2/4 anonim ***** válasza:
79%

Kezdésnek állampapír.

Havonta veszel belőle 10ezerért, amikor kell a pénz, akkor el tudod adni bármeennyi részét.

Nyitni kell az államkincstárnál egy számlát, utána be tudsz lépni a weboldalra és ott venni a felkínált állampapírokból.

Vehetsz olyat, ami 3 hónap múlva jár le, olyat is, ami 5+ éves.

A 3 hónaposnál minden lejáratkor újra venned kell egy minimum 3 hónapost. A hosszabbnál csak a kamatfizetéskor kell belépned, hogy a kamatból vegyél valamit.

tegnapelőtt 15:54
 3/4 anonim ***** válasza:
71%

Mivel teljesen vakon vagy, a lakossági állampapírokkal érdemes kezdeni: PMÁP, FixMÁP, MÁP+, BMÁP.

De közben kezdjél el kikupálódni pénzügyek terén.

tegnapelőtt 16:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Állampapír, de kizárólag MÁK számlán, nem banknál!
tegnapelőtt 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!