Hova érdemes berakni 10.000ft-ot minden hónapban, úgy hogy kamatozzon?
Nem vagyok valami okos ezen a téren, ezért ne szóljatok meg, kérlek.
Szeretnék minden hónapban legalább egy 10-est berakni, de nem nagyon tudom, hogy hova lenne érdemes. Tudom, hogy hogyan működik a kamat és hogy sokat nem kapok, de szeretném elkezdeni. Nem vagyok tisztában azzal, hogy mit érdemes és mit nem, ezért szeretnék tanácsot kérni. Jelenleg sajnos nem tudnék egy 10-esnél többet berakni, de egy pár hónap múlva, ha munkát váltok, már lesz rá alkalmam. De a biztonság kedvéért csak 10-est mondok. De a maximum szerintem 50k/hónap, ha felvesznek.
Tudtok esetleg segíteni és elmagyarázni, hogy hogyan is működik?
Kezdésnek állampapír.
Havonta veszel belőle 10ezerért, amikor kell a pénz, akkor el tudod adni bármeennyi részét.
Nyitni kell az államkincstárnál egy számlát, utána be tudsz lépni a weboldalra és ott venni a felkínált állampapírokból.
Vehetsz olyat, ami 3 hónap múlva jár le, olyat is, ami 5+ éves.
A 3 hónaposnál minden lejáratkor újra venned kell egy minimum 3 hónapost. A hosszabbnál csak a kamatfizetéskor kell belépned, hogy a kamatból vegyél valamit.
Mivel teljesen vakon vagy, a lakossági állampapírokkal érdemes kezdeni: PMÁP, FixMÁP, MÁP+, BMÁP.
De közben kezdjél el kikupálódni pénzügyek terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!