Melyik az a legbiztosabb befektetési forma, amibe a PMÁP-ot visszaforgatva egy államcsőd esetén se lenne baj?

Figyelt kérdés

Természetesen az ingatlant leszámítva, mert csak millióim és nem tízmillióim vannak állampapírban.

Aki nem érti miért kérdezem:

[link]

A kamatozás igazából talán mindegy is, a lényeg, hogy az aktuális inflációt kompenzálja illetve viszonylag kockázatmentes legyen (bitcoin-ra értelemszerűen nem gondoltam).

jan. 23. 18:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
40%
Nincs 100%-ban biztonságos befektetés, legfeljebb a kockázatokat lehet megosztani különböző eszközök, devizák és országok között.
jan. 23. 21:43
 12/18 A kérdező kommentje:
#10: Ennek mekkora egyszeri ill. ciklikus költségvonzata van? Tudnál ajánlani egy vezérfonalat amire rákeresve/amivel elindulva mélyebbre áshatom magam a témában?
jan. 23. 22:34
 13/18 nb2019 ***** válasza:
50%

Ha adómentes akarsz maradni, akkor TBSZ-t is kínáló szolgáltatót kell válassz.

Ha komoly veszélynek érzed az államcsődöt, akkor nyilván egy külföldi szolgáltatót keresel. Van ezek között is TBSZ-t kínáló.

A költségek erősen függenek a tranzakciószámtól, tőke nagyságtól, 1-1 tranzakció értékétől, és ahány bróker, annyiféle számolási módszer, így azt egyedileg neked kell mérlegelni, a céljaidnak, és lehetőségeidnek melyik fog a legjobban megfelelni. (Konkrétat ajánlani nem tudok még, mert én is csak a brókereknek utánanézés stádiumban vagyok.)

jan. 24. 06:37
 14/18 anonim ***** válasza:
20%
Bitcoin
jan. 24. 07:04
 15/18 anonim ***** válasza:
36%

Államcsőd veszélye esetén a vagyont csakis egy nagyon likvid befektetésben tartanám, amit mindenhol a világon megvesznek. Az ingatlan kb. a legkevésbé likvid befektetés, nem gondolnám, hogy jó ötlet lenne.

Ki akarna ingatlant venni egy csődben levő országban?

Államcsőd veszélye esetén én csakis aranyban gondolkodnék, meg, hogy mindig legyen érvényes útlevelem és egy teletankolt kocsim.

jan. 24. 12:56
 16/18 A kérdező kommentje:

"akkor nyilván egy külföldi szolgáltatót keresel. Van ezek között is TBSZ-t kínáló."

Hol és hogyan keressek ennek utána?

jan. 24. 14:56
 17/18 nb2019 ***** válasza:

Google: Külföldi TBSZ számla

Legnagyobb ilyent kínáló bróker az IB (Interactive Brokers), de van feltörekvő fintech is aki kínál ilyen, legfelkapottabb jelenleg a Lightyear. (Tapasztalatom még egyikkel sincs.)

jan. 27. 22:25
 18/18 A kérdező kommentje:
köszönöm
jan. 27. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!