Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Pénzvisszatérítés mikor...

Pénzvisszatérítés mikor jelenik meg a számlámon?

Figyelt kérdés
internetes vásárlásnál kártyával fizettem, de a termék nem volt raktáron ezért visszatérítést kértem. Amit email-ben jelzett is az értékesítő kolléga hogy visszatérítette az oldalon, de lehet csak holnap jelenik meg a számlámon. Ez csütörtök délelőtt volt, de azóta sem jött semmi. Nyilván hétvégén nem számítok ilyenre hogy megérkezzen, de érdekelne mennyi idő szokott ez lenni.

tegnap 19:51
 1/1 nb2019 ***** válasza:

Nagyban függ a bankodtól, és a fizetési szolgáltatótól az átfutása.

Ugyanígy jártam a múlt héten, nekem aznap megtörtént a jóváírás, igaz olyan szerencsés volt helyzetem hogy a SimplePay-en keresztül ment OTP-s számlára, így bankon belül maradt a folyamat.

Amúgy a SimplePay-es visszatérítési értesítőben ez van:

"Amennyiben Ön bankkártyával rendezte az eredeti tranzakciót, akkor az e-mail megérkezését követően az Ön kártyakibocsátó bankjának elszámolási rendjétől függően a visszatérítés összege jóváírásra kerül a számláján. A jóváírás banktól függően akár több hetet is igénybe vehet. Amennyiben Ön a tranzakciót hitelkártyával hajtotta végre, a tranzakció sztornózott összege a hitelkártyához tartozó alszámlán kerül jóváírásra. Abban az esetben, ha a sztornózott összeg jóváírása 3 héten belül sem történik meg számláján, kérjük, szíveskedjen az eredeti tranzakció authorizációs kódjára hivatkozva érdeklődni a számlavezető bankjánál a jóváírás várható időpontját illetően."

tegnap 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!