Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 1 millió Ft diákhitel visszafi...

1 millió Ft diákhitel visszafizetése?

Figyelt kérdés
Felvettem eddig egy millió Ft-ot Diákhitel 1 keretében. Tudom hogy a kamata gyakran változik, jelenleg közel 10%-os. De ki tudná nekem számolni valaki hogy mondjuk ha kereken 10%-os kamattal számolunk, pl 3 év alatt mennyit kamatozik 1 millió Ft?

jan. 8. 19:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
23%
Na jóó... szerintem még mindig nem érted. világosan írja már meg valaki a kérdezőnek, hogy ez alapján nincsen kamatos kamat olyan formán, ahogy az 5 írja. A kamat folyamatosan változik az aktuell jogszabály szerint, és napi kamatozású, tehát folyamatosan nő a tartozás. És aki nem fizeti vissza az éves kamatot tőkésedés előtt, abból lesz a kamatos kamat, de a % n%-kal nő mint ahogy eddig is folyamat változott. Szóval idén június 30 után mindennemű bent lévő tartozásra 9,65% lesz a kamat (évente, de naponta leosztva kamatozik, na). Úgyhogy én nem javaslom felvenni, csak akkor ha mondjuk egy diák a nyári szünetben vissza tudja keresni az összeget kamatokkal együtt, mert utána szívás a növekvő összeg. Amire lássuk be, kevés esélye van nyáron egy diáknak na. :(
jan. 19. 17:54
 12/16 anonim ***** válasza:
Kijött belőlem a paraszt stílus, bocsánat. :D
jan. 19. 17:55
 13/16 anonim ***** válasza:
75%

#11- Nincs kamatos kamat? Jól, van, akkor örüljél magadnak, aztán majd fejbecsap a valóság.

Ott van egyértelműen a kormányrendeletben, hogy évente 1x tőkésedik. Ha te egy fillért nem törlesztettél abban az évben, akkor a kamattal növelt tartazoás fog kamatozni.

Ezt hívják kamatos kamatnak.

Hihetetlen, hogy érettségizett emberek, ennyit képtelenek megérteni.

jan. 19. 18:12
 14/16 anonim ***** válasza:
13 te nem érted... nem annyi lesz a kamatos kamat amennyit az 5 ír. Lehet hogy egy ideig 1,1 lesz a szorzó, de felmehet még 10% helyett 12%-ra. Te nem érted, hogy mit magyarázok. Nekem nem lett kamatos kamatom, mert az éves kamatot mindig eltűntettem a tőkésedés előtt. Ennyi. De a mai Magyarországon ezt sok diák nem teheti meg, csak amikor már 40 orában tud dolgozni. :(
jan. 19. 19:19
 15/16 anonim ***** válasza:
Szóval én indultam 1,99%-kal és most már majdnem 10% (2021 ota veszem fel) és ez marha durva!
jan. 19. 19:20
 16/16 anonim ***** válasza:
Ergo hiába melozom egyetem mellett, nem csökken az én tartozásom se, csak a felhalmozott kamattartozásom egyenlítem ki, mert másra nem telik. Vigyázni kell ezzel! Egy csomó jobb hitel van annak, aki dolgozik... ez a % rengeteg! Csal óvatosan!
jan. 19. 19:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!