1 millió Ft diákhitel visszafizetése?
Figyelt kérdés
Felvettem eddig egy millió Ft-ot Diákhitel 1 keretében. Tudom hogy a kamata gyakran változik, jelenleg közel 10%-os. De ki tudná nekem számolni valaki hogy mondjuk ha kereken 10%-os kamattal számolunk, pl 3 év alatt mennyit kamatozik 1 millió Ft?tegnap 19:37
1/5 A kérdező kommentje:
Ja és bocsánat, a magyarázatot elfelejtettem. Én azért nem tudom kiszámolni mert diszkalkuliás vagyok. Most biztos vannak akik azt gondolják, hát akkor ott a számológép de a műveletet se tudom, hogy mivel kéne kiszámolni, mert azt sem látom át. Ezért kérek segítséget. Köszönöm.
tegnap 19:38
2/5 anonim válasza:
Ha nem kell törleszteni, és évente n alkalommal tőkésedik: 1 millió x (1 + 0,1/n)^(3 x n) lesz a tartozás a 3. év végén.
3/5 anonim válasza:
3év az 36hónap.
27ezer forint lenne a havídíja ha 0% lenne a kamat.
ha fixen 10% 3évre akkor.
akkor plusz 300ezret fizetsz vissza, hisz évente 100ezer a kamat.
4/5 anonim válasza:
Amúgy erre jó megoldás a chatgpt, megoldja neked.
5/5 anonim válasza:
"pl 3 év alatt mennyit kamatozik 1 millió Ft?"
Törleszted közben vagy nem?
Ha nem, akkor 1.000.000*1,1*1,1*1,1=1.331.000
Ezt megtanítják középiskolában...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!