Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » OTP helyett revolut számla...

OTP helyett revolut számla nyitás?

Figyelt kérdés
Szeretnék az OTP banktól kilépni, mert szinte alig használom a bankkártyámat. Az a díj amit elkérnek érte és a késedelmi kamat az borzalmas... Ha lebontom a szerződésemet az OTP -nél, akkor nyilván a kártyám is megszűnik. Revolut- tal is ugyan úgy lehet fizetni a boltokban telefonnal? Illetve fizetést is lehet utaltatni rá? Ha már egyszer ingyenes a revolut, miért fizetnék évi 30-40 ezreket csak azért mert van egy bank kártyám.

tegnap 18:06
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
A revolutnak (még) nincs magyar bankszámlája. Addig a rá utalás egy nemzetközi utalás lesz, ami azért elég macerás.
tegnap 18:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Na és Wise?
tegnap 18:16
 3/7 anonim ***** válasza:
69%

Magyar munkahely nemigen fog revolutra fizetést utalni, mert neki az drága.

"Az a díj amit elkérnek érte és a késedelmi kamat az borzalmas..."

Mire fizetsz késedelmi kamatot?

"Ha lebontom a szerződésemet az OTP -nél, akkor nyilván a kártyám is megszűnik."

Igen.

"Revolut- tal is ugyan úgy lehet fizetni a boltokban telefonnal?"

Igen. Alapcsomag ingyenes, virtuális kártya úgyszintén ingyenes, fizikai kártya nem kötelező.

"Illetve fizetést is lehet utaltatni rá?"

Lehet, ha rá tudod venni a munkáltatódat.

"Ha már egyszer ingyenes a revolut, miért fizetnék évi 30-40 ezreket csak azért mert van egy bank kártyám."

Nem nagyon értem, mi kerülhet ennyibe.

Nem OTP-s vagyok, más banknál van számlám, az éves kártyadíjon (kb. 8e Ft) kívül semmilyen más költsége nincs. Számlavezetési díj sincs, utalás ingyenes.

tegnap 18:23
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Én ugyan használok revolutot (prémiumot is), de épp most nyitottam Gránitnál számlát, nem, hogy ingyenes a számlavezetés de még 40e forintot jóvá is írnak bonuszként. Az éves kártyadíj meg valami 3e forint körül van talán, a 40e-ből pont 13 évig kijön...
tegnap 18:45
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Ami bankszámlák drágák azokat meg kell szüntetni, amik ingyenesek, azokat halmozni kell.
tegnap 19:31
 6/7 anonim ***** válasza:
33%
A Wise jó ha munkabért akarsz rá utaltatni, mert ott magyar bankszámlaszámot kapsz.
tegnap 20:34
 7/7 Fsms ***** válasza:
0%

#4 szerintem a kis betűs részt nem olvastad el. Ingyen bankolás nincs.

Plusz a tranzakciós illetékekre elmegy havonta sok ezer forint.

tegnap 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!