Ha csekk helyett váltok arra, hogy emailben kapok egy linket, amin elutalom az összeget, annak lehetnek hátrányai?
Pl. Ami nekem elsőre eszembe jutott, az a probléma lehet, ha elfelejtem az email fiókba belépéshez a jelszót, akkor nem tudom kifizetni.
Vagy, ha egy csaló emailt küld és tévesen azt fizetem be.
Vagy, ha én nem tudom befizetni (egy ideig nem vagyok otthon/baleset ér) könnyen meg tudok rá kérni mást, hogy fizesse be helyettem. Nekem így átgondolva a csekkes megoldás mégis jobbnak tűnik...
Kinek mi a tapasztalata? Melyiknek mik az előnyei-hátrányai?
Nem mindenkinek való a technológia.
Évek óta nem láttam csekket közelről. Sok éve már...
Milyen helyen csinálnak olyat, hogy "hogy emailben kapok egy linket, amin elutalom az összeget"???
Ott tuti nem lennék ügyfél.
Amikor még szó szerint csekket kaptam, elutaltam a pénzt a csekken szereplő adatokra: számlaszám, számla befizető, saját azonosító.
Aztán már egyre több helyen emailben kapom a SZÁMLÁT (nem linket, vagy bármi mást!), akkor mint fent: minden adat ott van az utaláshoz a számlán.
Aztán kapom a számlát és KATTINTS IDE a fizetéshez. Aszerint megy.
Vagy több is csoportos beszedéssel megy...
Lehet akkor a csoportos beszedésre érdemes inkább áttérni, nem? Úgy tudom ott leveszik maguktól a szolgáltatók (és be lehet állítani rá valami összeghatárt).
Ott legalább nincs se email, se semmi, hanem kb. magától megy a dolog.
Engem az a módszer érdekel, ami a legveszelytelenebb és legegyszerűbb.
Emailben kapott linken keresztül soha nem fizetek. Azt csak értesítésként használom. És utána külön interneten, saját elmentett címen keresztül, vagy a szolgáltató mobilappján keresztül fizetek.
E-mailben vannak nagyon jó csalók... irtózatosan ügyesen megtévesztésig hasonló internet oldalak, emailben megadott linken keresztül soha nem fizetnék.
E-mail jelszó: használhstunk csak az ilyen szolgáltatókhoz külön egy e-mail címet, a címet és jelszót biztonságos helyen felírva/beírva. Vagy jelszó emlékeztető, alternatív email címre. Ha jelszót elfelejted, végső esetben a szolgáltatónál módosítható az értesítési email cím.
Amelyik szolgáltatónál van, az új számláról sms-értesítést kérhetsz, akkor nem feledkezel meg a befizetésről. Elmaradt befizetésnél emlékeztetőt küldenek.
Csoportos beszedés is jó, egy maximális limit megadásával.
Az utóbbi 5 évben másodszor kellett bemennem a postára, majdnem sírvafakadtam...
Elfelejted a jelszót? Ma már az email olyan szerves része az életnek, hogy vissza kell tudd állítani, mert mindenhol használod. El sem fogod felejteni.
Csaló e-mailt mindenhogyan kapsz, saját felelősséged, hogy észrevedd, függetlenül attól, hogy mit hogyan fizetsz
Nem vagy otthon? Az elektronikus számlának is van fizetési határideje, mint a csekknek is. Nem kell az e-mail érkezésének percében utalni.
A csoportos beszedést erre találták ki.
Csak arra kell ügyelni, hogy mindig legyen a számlán megfelelő mennyiségű pénz. Ha emiatt nem sikerül a beszedés, később (napon túl) már nem próbálják meg újra lehívni.
Be lehet állítani egy reális limitet, hogy valami számlázási hiba miatt ne vegyék le az összes pénzt a számládról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!