Mi tevő legyek? Megbolondulok
6,2 millió forintért vettünk új autót. Szüleim kölcsönöztek 3 millió forintot, barátnőm 1,2 millió forintot. Én adtam 2,3 millió forintot.
Akartam felvenni hitelt autóhitelt, csak a szüleim nem akarták, hogy fizessek rá, akkor inkább adtak kölcsön pénzt.
Barátnőm is adott pénzt, de ő nem kölcsönzött hanem adta a pénzt bele az autóba úgy mint én.
Barátnőm anyjával ezt nem vitattuk meg, hogy ő mit mond erre. Anyós azt mondta, hogy fizessem ki a lányát. De mondom közösen vettük az autót, és a barátnőm azt mondta, hogy nem kell vissza adnom a pénzt amit bele adott. De hogyha valami történne akkor hogy ki kell őt fizetnem és ha eladnám a kocsit akkor annak a felét is a barátnőmnek kell hogy adjam.
Oké a szüleimnek fizetem havonta, de barátnőmnek nem kell, mert Barátnőm azt mondta, hogy nem kell vissza adnom neki a pénzt. De hogy nincs neki semmi az autóból mert nem jár autón mert nincs jogsija. Anyós is úgy beszél hogy mi haszna van a lányának az autóból hogy semmi. Csak az a fő hogy hordom őket mindenhova mind a tojásokat. Hogy úgy lenne igazságos hogy a barátnőmnek is havonta fizetnék csak én nem tudok annyi összeget fizetni szüleimnek is, barátnőmnek is. Mondom anyósnak nem úgy egyeztünk meg a lányával, a lánya úgy mondta ad beléje és hogy nem kell azt vissza adnom.
Csak most mindenféle gondolatok járnak az agyamba, hogy ha neadjisten szakítanánk akkor nehogy 24 vagy 36 óra múlva adjam vissza a 3 millió forintot amit bele adott a barátnőm. Mert nem úgy egyeztünk meg. Sajnos hogy nem írtunk sehol róla papírt.
Most mit csináljak? Nehéz helyzetben vagyok..kérlek segítsetek
Megőrülök
Sajnos hogy nem írtunk sehol róla papírt.
Neked ez pont nem sajnos...
1. Ne törődj az anyóssal.
2. Az autót lényegében közösen használjátok. Akkor is, ha a barátnőd csak utas. Gondolom közös háztartást visztek a barátnőddel és nem számoljátok el fillérre a költségeket. Ezért a benzint meg a javításokat sem érdemes külön számítással megosztani.
3. Ha szakítanátok, akkor fel kellene értékelni pl. hirdetések vagy eurotax alapján, hogy az új ár hányadrészét éri az autó. És az 1,2 millió arányos részét kellene visszaadnod a barátnődnek. Ha nem megy egyben, akkor részletekben, kamattal.
Az autó összértéke 6,2 millió. Ennek a 19,35%-át fizette a barátnőd, ekkora a részesedése.
Amikor az autó eladása megtörténik, akkor az eladási ár 19,35%-a jár a barátnődnek.
4, akkor járna annyi, ha a barátnőnek lenne tulajdonjoga, akkor annak arányában járna.
De nincs. Kölcsön van, annyi jár vissza, meg a kamat, amiben megegyeztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!