Érdemes felvenni a munkás hitelt ?
Ha felveszem a munkás hitelt
Onnantól számolják az 5eves munka viszonyt?
Én már 4-5 éve dolgozom
Az lenne a kérdésem hogy 5 évet kell dolgozzak folyamatban ha felveszem a hitelt ?
És ha fél év vagy 1 év után terhes leszek ?
az az értelme, hogy már a fiatalokat is eladósítják. Ha meg majd nem tudják fizetni, akkor jön az apróbetűs rész a 70%os kamattal vagy hasonló.
"Adós a kölcsönbeadó szolgája."
A Kormányrendelet szerint az igénylést követő 5 évig - összesen maximum 90 nap megszakítás lehet - TB biztosítotti jogviszonnyal kell rendelkezned, ha ez nem így lesz, megszűnik a kamattámogatás.
Ha munkaviszonyból mész Csedre, gyedre, gyesre, akkor TB biztosított maradsz, de vigyázz, ha közben megszűnik a munkahelyet, míg a babával otthon vagy, akkor megszűnik a TB biztosítotti státuszod is, ekkor baj lesz a munkáshitellel. Ez a része nagyon nincs átgondova ennek a hitelnek.
07.47, nem értek veled egyet annak ellenére, hogy tisztában vagyok vele, a kormány leginkább szavazatot szeretne a munkáshitellel "vásárolni", mivel eddig kimaradt ennek a rétegnek a "támogatása". Amiben viszont biztos vagyok, tapasztalom, rengeteg értékes, ügyes, sikeres fiatal van a nem diplomások között. Egy kiváló képességű szakmunkás sokkal többet érhet, mint egy büfészakos, vagy életképtelen diplomás (amúgy én is diplomás vayok, de igen nagyra értékelem a jó szakikat).
Én egyértelműnek jónak látom megigényelni a munkáshitelt azoknak, akik nem 1 bitesek, akiknek vannak céljaik, van értelmes tervük arra, mit kezdenek ezzel a pénzzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!