Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Erste "rendes felmondás"-al...

Erste "rendes felmondás"-al váratlanul, indok nélkül megszünteti a bankszámlámat, és hitelkártyámat. Másnál előfordult hasonló mostanában?

Figyelt kérdés

Semmi tartozás nem volt, soha. Indokot nem írtak, telefonos üfsz is azt mondja, ők se látnak többet. Esetleg írjak levelet, hátha mondanak valamit, de amúgy megtehetik indok nélkül.

Lehet az a gondjuk, hogy havi kb 500 forint költséget sikerült legombolni rólam évekig? Minden utalást a 20000 forintos tranzakciós díj alatt intéztem, akár tömeges 20000-es tranzakciókkal, így tranzakciós díjat nem nagyon tudtak levenni.

A kedvezményes szla vezetési díjhoz mindig megérkezett a megfelelő összeg is a szàmlára, késedelmes hitelkártya tartozásom sem volt, fordulónap előtt mindig visszafizettem.

Nem vagyok eléggé jövedelmező ügyfél? 🤣

ma 12:26
 1/6 anonim ***** válasza:
61%

esetleg megszűnt a számlacsomagod, bár olyankor fel szokták ajánlani helyette valamelyik másikat.

Mondjuk én CIB-nél vagyok és szerintem vagy 6-7 éve megszűnt már a csomag amiben vagyok, de engem nem baxogatnak miatta.

ma 12:41
 2/6 anonim ***** válasza:
63%
Megszüntethetik, benne van a szerződésben.
ma 13:46
 3/6 krwkco ***** válasza:

Ezek az indokok nem érthetőek.

"havi kb. 500 forint költséget sikerült legombolni rólam évekig?"

Én 3 számlán, 3 banknál sem fizetek semmit.

"Minden utalást a 20000 forintos tranzakciós díj alatt intéztem, akár tömeges 20000-es tranzakciókkal, így tranzakciós díjat nem nagyon tudtak levenni."

Néha én is csinálom ezt. A tranzakciós díj amúgy sem a banké. Azt tovább kell fizetnie a NAV-nak.

"késedelmes hitelkártya tartozásom sem volt, fordulónap előtt mindig visszafizettem."

Én is. Egyébként a bank minden hitelkártyás vásárlásnál kap egy kis jutalékot a kártyatársaságtól.

És nekem nem mondtak fel évek óta. Csak egy megszűnő Raiffeisen Prémiumból kellett átlépnem egy másikba.

Nem volt semmi előzmény? Megkapod a leveleidet? Lehet, hogy lejárt az igazolványod és hiába szólítottak fel? Ütközés pénzmosás szabállyal?. Vagy valami hasonló.

ma 14:15
 4/6 anonim ***** válasza:

Mi volt a számlacsomagod neve?

Egyes, nagyon régi csomagokat megpróbálnak "erővel" kivezetni. Úgy értem, hogy ha az ügyfél nem hajlandó áttérni másikba, akkor a bank egy idő után felmondja.

Nem tudom az Erste alkalmaz-e ilyen megoldást, a K&H egy időben tömegesen megcsinálta.

Illetve mikori volt a számla, mikor nyitottad?

A hitelkártya felmondás, amiatt, hogy a banknak csak veszteséget termelsz általa, az viszont már gyakoribb. Ilyet elég sok bank megcsinált már.

ma 14:30
 5/6 anonim ***** válasza:

#1 az én cibes számlacsomagom értékesítése is megszűnt évekkel ezelőtt, de egy nyikkot nem szóltak miatta, sőt a hitelkeret feltételeinek se felelek meg már évek óta és eddig minden évben megújították (ebben a hónapban esedékes, kiváncsi vagyok meg lesz-e újítva)

Elég fura lenne felmondani a számlacsomagom, mikor egy csomó pénzem van náluk

ma 16:03
 6/6 anonim ***** válasza:

"Minden utalást a 20000 forintos tranzakciós díj alatt intéztem, akár tömeges 20000-es tranzakciókkal"

Ez simán lehet az oka.

ma 16:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!