Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi történik, ha nem fizetem...

Mi történik, ha nem fizetem tovább a diákhitelt?

Figyelt kérdés
2001-ben vettem fel, idén áprilisig minden havi részletet befizettem, azóta nem fizetem. 2.200.000.- jelenleg a tartozásom. Mi történik, ha soha többé nem fizetem?

dec. 20. 18:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Felmondják a hitelszerződést, az egész tartozás egyösszegben esedékessé válik, aztán a végén végrehajtón keresztül majd behajtják rajtad.
dec. 20. 18:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Hitellel csak okosan...

De ez nekem sántit már bocsánat. Kedvező (volt) a kamatozása, de 23 éve csak 2.2M?

dec. 20. 19:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Rájön egy csomó késedelmi kamat, végrehajtási díj, stb és egy-két nullával magasabb lesz az az összeg, amit ki kell fizetned.
dec. 20. 19:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Odaadják végrehajtónak, aki meg majd elárverezi a lakásod. Nem epp high iq play.
dec. 20. 19:28
 5/10 anonim ***** válasza:
61%
Kiköltözöl innen, elég a környékre is, aztán csikkzsebből kipengeted bro.
dec. 21. 09:59
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Átadják a követelésüket a NAV-nak végrehajtásra.

A diákhitelt az adóhatóság jogosult behajtani, mivel a diákhitelt az állam biztosítja részedre. Az állam általános végrehajtó szerve pedig a NAV.

Csak szólok: A diákhitel nem fog elévülni, mivel minden egyes végrehajtási cselekmény által újra indul az elévülés.

Ha neked megfelel, hogy életed végéig vegzál az adóhatóság, hát rajta!

dec. 21. 16:40
 7/10 anonim ***** válasza:
46%

Van egy gyerekkori haverom, aki pont ugyan ebben a helyzetben van, annyi különbséggel, hogy Ő, 2010-ban vette fel a diákhitelt.

2011-ben meg lelépett Írországba, és a mai napig nem tudják rajta behajtani a tartozást.

dec. 21. 20:23
 8/10 anonim ***** válasza:
80%
7-es: ez nem igaz, Ìrországban is elkapják
dec. 21. 20:42
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

"2011-ben meg lelépett Írországba, és a mai napig nem tudják rajta behajtani a tartozást."

Ha akarnák, akkor utána tudnának nyúlni külföldre is. Van nemzetközi jogsegély szolgálat a különböző államok között. Az, hogy milyen tartozás esetén, mekkora minimális összegben lehet megkeresni a másik államot végrehajtás miatt, a két állam közötti egyezmény szabályozza.

De mint írtam, a diákhitel nem évül. Ha nem most, majd később - nyilván magasabb összegben a késedelmi kamatok miatt - fogják rajta behajtani, vagy az örökösein.

Lehet nyugodtan bújkálni, kibújni a fizetési kötelezettség alól, csak nem látom értelmét, mivel nem évül el soha.

dec. 22. 04:45
 10/10 anonim ***** válasza:
80%
Satuba fogják és letépik a golyóidat,majd eladják a lelkedet
dec. 23. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!