Mi történik, ha nem fizetem tovább a diákhitelt?
Hitellel csak okosan...
De ez nekem sántit már bocsánat. Kedvező (volt) a kamatozása, de 23 éve csak 2.2M?
Átadják a követelésüket a NAV-nak végrehajtásra.
A diákhitelt az adóhatóság jogosult behajtani, mivel a diákhitelt az állam biztosítja részedre. Az állam általános végrehajtó szerve pedig a NAV.
Csak szólok: A diákhitel nem fog elévülni, mivel minden egyes végrehajtási cselekmény által újra indul az elévülés.
Ha neked megfelel, hogy életed végéig vegzál az adóhatóság, hát rajta!
Van egy gyerekkori haverom, aki pont ugyan ebben a helyzetben van, annyi különbséggel, hogy Ő, 2010-ban vette fel a diákhitelt.
2011-ben meg lelépett Írországba, és a mai napig nem tudják rajta behajtani a tartozást.
"2011-ben meg lelépett Írországba, és a mai napig nem tudják rajta behajtani a tartozást."
Ha akarnák, akkor utána tudnának nyúlni külföldre is. Van nemzetközi jogsegély szolgálat a különböző államok között. Az, hogy milyen tartozás esetén, mekkora minimális összegben lehet megkeresni a másik államot végrehajtás miatt, a két állam közötti egyezmény szabályozza.
De mint írtam, a diákhitel nem évül. Ha nem most, majd később - nyilván magasabb összegben a késedelmi kamatok miatt - fogják rajta behajtani, vagy az örökösein.
Lehet nyugodtan bújkálni, kibújni a fizetési kötelezettség alól, csak nem látom értelmét, mivel nem évül el soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!