Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szerinted dobnak ki jövőre új...

Szerinted dobnak ki jövőre új PMÁP-ot?

Figyelt kérdés
Az 5-5,5% körüli várható kamat eléggé vékony lesz.. Régi szériák még +3-4% kamatprémiummal futottak.
dec. 16. 14:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Igen, ezért értékelődik le a forint, mert versenyképtelen a kamata.
dec. 16. 17:54
 12/16 anonim ***** válasza:
Szerintem minden attól függ, hogy milyen kamatok mellett jut elegendő hitelhez az állam. Viszont ha a PMÁP-ra nem lesz kereslet a jelenlegi kondíciók mellett akkor sem biztos, hogy annak a feltételeit fogják javítani, hanem inkább a költségvetés számára is kiszámíthatóbb fix kamatozásúakét. Úgy jobban el lehet engedni az inflációt és pörgetni a gazdaságot a kamatterhek elszállása nélkül. Plusz adalék, hogy a pénzügyminiszter megy az MNB elnöki székébe, és az AKK vezetője vele tart, így értelmezésem szerint a nemzetgazdasági miniszter felügyelete alá kerül az egész dolog. Róla meg nekem az jött le, hogy leginkább csak a gázt akarja nyomni, és a piacot adminisztratív eszközökkel igyekszik "jobb belátásra" bírni.
dec. 16. 21:19
 13/16 nb2019 ***** válasza:
El kell fogadni, a PMÁP-aranykor (legalábbis 1-2 évre) véget ér. Bónusz, Fix lehet ami jobban megéri. Bár, már lehet hallani hangokat, hogy jövőre ismét magasabb infla lehet (ha lesz választási osztogatás, ez szinte borítékolható) én még nem készülök eladni a korábbi sorozatokak. De új pénz már idén sem ment a most futó sorozatba.
dec. 16. 21:34
 14/16 anonim ***** válasza:
Dobni biztos hogy nem. Kibocsájtani már lehet 😃
dec. 17. 10:46
 15/16 anonim ***** válasza:
Én tervezem kidobni legalább azokat, amik alacsonyabb kamatprémiumot fizetnek.
dec. 18. 22:56
 16/16 anonim ***** válasza:
Úgy értem a befektetési portfóliómból.
dec. 18. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!