Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Valóban létezik ilyen, hogy...

Valóban létezik ilyen, hogy erre a bug-ra nem gondoltak az ATM-eknél?

Figyelt kérdés

FB csoportokban már többször is hallottam ilyet, hogy valaki készpénzt szeretett volna kivenni, aztán a beütött mennyiség csak egy részét adta ki az automata mert kifogyott belőle a bankjegy a számláról viszont levonta a pénzt.

Ma, 2024-ben az ultrabiztos banki rendszerek korában valóban létezik ilyen, hogy erre a rémegyszerű bugra nem gondoltak az ATM-ek fejlesztői és üzemeltetői?

dec. 13. 11:33
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Nem létezik ilyen bug, ha kifogy valamilyen címletű bankjegy, azt mindig kiírja az automata, és nem vonja le a létre sem jött tranzakciót sem a számláról. A bankomatok amúgy is realtime összeköttetésben vannak a szolgáltatóval, ha fogyóban a bankjegyek, újratöltik.
dec. 13. 11:59
 2/6 anonim ***** válasza:
59%
Előfordulhatnak ilyen jellegű hibák igen vagy fordìtott eset is hogy többet ad ki (nyilván ilyen esetben az ügyfél nem fog szaladni hogy ezt jelezze 😄)
dec. 13. 12:23
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem volt annyi pénz az automatában, amennyit szerettem volna kivenni, így semennyit sem adott ki.

Aztán rájöttem, hogy mi a baja, kevesebbet ütöttem be jóval, - amennyi már nyilván volt benne - azt kiadta, és forintra pontosan azt is vonta le a bankszámlám egyenlegéből.

Egypárszor próbálgattam különböző összegekkel, hogy vajon mennyit tud kiadni, de a bankkártyát mindig kidobta. Aztán csak eltaláltam egy megfelelő összeget...

dec. 13. 17:29
 4/6 anonim ***** válasza:
57%

Ilyen bug nem létezik.

Ha nagyobb összeget szeretnél levenni, mint ami van a gépben, akkor nem fogja engedni a tranzakciót, ergó nem von le semmit.

Ha emberi mulasztás történt, és fizikailag már nincs annyi pénz benne, mint ami a rendszer szerint van, akkor sem fogja végrehajtani a tranzakciót, amit már "előszedett" pénzt az simán a gépben marad, és az egész megszakad.

Szóval ez a bug fizikai képtelenség.

dec. 16. 09:23
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
#4 De sajnos előfordulnak hibák. Dolgoztam bankban és vettem fel jópár panaszt atm-el kapcsolatban. Attól még hogy veled nem fordult elő nem azt jelenti hogy "fizikai képtelenség" 😉
dec. 16. 09:48
 6/6 anonim ***** válasza:

ATM töltő vagyok 🙂

Fordulnak elő hibák, de amit a kérdező írt az a fizikai képtelenség kategória.

dec. 16. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!