Létezik olyan pénzintézet a prov...-en kívül, ahol ha nem járulok hozzá a pozitív KHR adatok lekérdezéséhez, az nem jelent azonnali elutasítást?
Sajnos a bankoknak ezt a lépést kötelező megtenni. Nekik van egy folyamatuk, amin minden esetbe végig kell menni. Őket pedig az MNB felügyeli, hogy minden szabályt maradéktalanul betartsanak.
Ha Jtm alapján jelenleg túl vagy hitelezve, akkor a lehetőségeid röviden:
- meg kell várni míg valamelyik korábbi hitel kifut
- előtörleszteni a meglévő hitelekből valamit
- ha van folyószámla hitelkeret vagy hitelkártya, akkor ezek megszüntetésével vagy rendezésével kell kezdeni
De ezt nem értem hogyan tudnád a 10x-ét fizetni a meglévő törlesztőidnek:
- Bízom benne, hogy nem feketén vagy szürkén foglalkoztat a munkáltató, ahol dolgozol
- Ugye sajnos a műszakpótlék vagy hasonlókat, ha jól tudom nem is számolják bele a hitel felvétel nélkül a nettó jövedelem számításhoz. Ezt a részét nem értem teljesen, hogy mi az oka. Ez volt még a másik tippem.
Ha a bank nem talál téged hitelképesnek, annak valami oka biztosan van. Ne kerülj bele egy adósság spirálba, amikor már a fele fizud mindenféle törlesztő részletekre megy el. Onnan már nagyon nehéz kijönni, ha bele kerül egyszer az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!