Behajtói levelet kaptam, egy 2020-ass telefonszámláról. Korábban a közjegyző, ugyan küldött ki levelet, de én nem tartozkodok azon a lakcímen. A telefonszámláról, egyszer 2020-ban kaptam levelet, majd soha többet Lehet elevulesre hivatkozni?
Figyelt kérdés
Tepefonszámlák esetében 1 év az elévülési idő.
Mit tudok tennj ezügyben, fizessem ki a behajtó által követelt összeget, vavy van valamilyen mód arra, hogy ezt ne kelljen megtennem, hiszen elévült. Van esélyem?
ma 13:03
1/4 anonim válasza:
Ez esetben már nem hivatkozhatsz az 1 éves elévülési időre, arra a fizetési meghagyásnál kellett volna az ellentmondás során.
2/4 anonim válasza:
Ha már a fizetési meghagyás ki lett állítva (a közjegyzői levél egyértelműen ezt jelenti, hogy ki lett) akkor nem egy év az elévülési idő, hanem 5 év onnantól fogva, de javítson ki valaki ha tévedek.
3/4 anonim válasza:
Ha már végrehajtás alatt állsz, késő ezen gondolkodni.
4/4 anonim válasza:
Nem!
Soha nem fog elévülni, csak bírósági úton nem behajtható.
Miből gondolod, hogy elévül?
Lehetőleg várd meg, míg a tartozás nagyobb lesz.
Egy tökös behajtó meg kiszedi belőled.
Az meg, hogy elmentél otthonról, nem jelent semmit, hiába bujkálsz.
Mit akartál ezzel elérni?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!