Ha kaptam levelet a MOKK-tól, átvettem, de nem reagáltam rá 15 napon belül, sajnos nem voltam itthon, és átvette helyettem más, akkor inkasszó kerül a számlámra, vagy kapok külön egy kirendelt közjegyzőtől levelet?
A közjegyzőtől kapsz majd egy végrehajtási lapot, amin fel lesznek sorolva azok a tételek, amelyeket be kell fizetni.
Ha nem tudod egyben befizetni, akkor tudsz kérni részletfizetést.
Ha nem reagálsz rá, akkor jön csak az inkasszó.
A MOKK nem jogosult végrehajtást végezni. Ő csak "követel", de nem hajt végre.
A közjegyző azért kell, mert általa állítódik ki egy végrehajtási lap, ami a végrehajtási eljárás lefolytatásának alapja -> végrehajtható okirat.
Egy önálló bírósági végrehajtó (ÖBV) fog inkasszót tenni a számládra, nem a MOKK és nem is a közjegyző.
Az ÖBV névjegyzékét itt találod ->
Ezek közül fog valaki foglalkozni az ügyeddel. Általában lakóhely szerinti illetékesség a kiosztási elv.
Ha például Esztergom környéki vagy, akkor vagy dr. Harai, vagy dr. Dócs, vagy dr. Fiedler fogja megkapni az ügyed végrehajtásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!