Nyithatok szàmlàt?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kis fiamnak szeretnék online számlàt nyitni,mert nem tudunk be menni màr idén. Melyik banknál lehet? Olyan ahol nem kötelező a személyi igazolvány. Van ilyen online bank? Vagy be kell menni?
dec. 10. 23:24
 1/8 anonim ***** válasza:
A legtöbbnél lehet, CIB-nél, KH-nál, Unicreditnél így nyitottam.
dec. 10. 23:55
 2/8 anonim ***** válasza:
Mondjuk személyi nélkül nem fog sikerülni sem online sem személyesen.
dec. 11. 00:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Kisfiam még csak 1éves és 3 hónapos.
dec. 11. 00:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Értem én, hogy 1 éves és 3 hónapos. De ha nincs személyi igazolványa, nem fognak bankszámlát nyitni a nevére.
dec. 11. 00:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Elvileg 2009 óta már születéstől kezdve kötelező lenne kiváltani a gyermek személyi igazolványát. Azt mondjuk nem értem, hogy ez miért probléma?
dec. 11. 01:36
 6/8 anonim ***** válasza:

Én úgy tudtam, de javítson ki valaki, ha tévedek, hogy a 14 év alatti gyermeknek csak lehetőség a személyi igazolvány kiállítását kérni, nem kötelező.

Viszont bankszámla nyitásához kell személyi igazolvány, akár fiókban nyitnád meg, akár személyesen.

Útlevél is jó természetesen a személyi helyett.

Lakcímkártya pedig minden esetben szükséges.

dec. 11. 08:05
 7/8 anonim ***** válasza:
2009 óta kötelező, hogy minden állampolgárnak, 14 év alattinak is, legyen vagy személyije, vagy útlevele, meg mellette lakcímkártyája is.
dec. 11. 13:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Fiam 2007-ben született. Első személyi igazolványa 2018-ban lett, amikor az 5. osztályba ment. Addig a lőtéri kutyát nem érdekelte, hogy van, vagy nincs neki. ;)
dec. 11. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!