Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy tudok készpénzért állampa...

Hogy tudok készpénzért állampapírt venni?

Figyelt kérdés

Már van az Államkincstárnál értékpapírszámlám, eddig kártyával vettem állampapírt. Most nagyobb összegű készpénzért szeretnék, de elvesztem, hogy ennek mi a módja.

Ha azt a készpénzt befizetem a bankomba, annak gondolom költsége van (bár az az igazság, hogy ezt se találtam meg).

Azt hiszem arra jutottam, hogy a Postánál tudok venni készpénzért "dematerializált állampapírt", de azt már nem találtam, hogy ez ugyanarra az értékpapírszámlámra fog rávezetődni, ami már létezik?

Mi a legegyszerűbb (és lehetőleg ingyenes) módja, hogy a már meglévő megtakarításaim mellé kerüljön ez a pénz?

tegnap 20:20
A kérdező szavazást indított:
Banki befizetés, majd kártyás vásárlás
7 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Bebattyogsz az államkincstár egyik fiókjába és ott tudsz készpénzzel a meglévő számlára állampapírt venni.
tegnap 20:40
 2/9 anonim ***** válasza:
Személyesen is lehet a kincstárban pénzt befizetni és még ha venni is akarsz valami állampapírt akkor a tranzakciót is végre tudják hajtani
tegnap 20:40
 3/9 A kérdező kommentje:

Ebben biztosak vagytok? Ennek határozottan ellentmondó információt találtam a honlapon:

"Hol találhatók kincstári értékpapír-forgalmazó ügyfélszolgálatok?

A Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálataink elérhetőségéről és nyitvatartási rendjéről ide kattintva tájékozódhat.

Készpénz befizetéssel, vagy kifizetéssel járó ügyintézés az állampapír értékesítési pontokon nem lehetséges."

[link]

tegnap 20:56
 4/9 A kérdező kommentje:

(A linken alul a gyakori kérdések közt található a kérdéses rész)

Illetve:

"Felhívjuk figyelmét, hogy az értékesítési pont megjelölésű ügyfélszolgálatok készpénzmentes kiszolgálást biztosítanak, így ott nem tud készpénzt befizetni, vagy felvenni."

[link]

tegnap 20:59
 5/9 anonim ***** válasza:
Ezen mi nem világos? Nem minden ügyfélszolgálaton lehet készpénzt befizetni, keress olyat, amelyiken igen.
tegnap 21:06
 6/9 A kérdező kommentje:
Az, hogy feltételeztem, hogy mivel állampapírt szeretnék vásárolni, az minden esetben "állampapír értékesítési pont". Egyszerűen nem jutott eszembe, hogy ez egy megkülönböztető jelzés. Így már meg is találtam, köszönöm a válaszaitokat! :)
tegnap 21:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha saját számlára fizetsz be a bankban, az is ingyenes mindenhol. Utána tudsz kártyával vásárolni.
tegnap 23:46
 8/9 anonim ***** válasza:

"Ebben biztosak vagytok?"

Igen, biztos vagyok benne, mivel minden értékpapírt készpénzért veszek a MÁK "házi"pénztárral rendelkező valamelyik fiókjában.

Tehát ott, ahol lehet készpénzes tranzakciókat lebonyolítani. Sok helyen lehet.

Sőt, még készpénzben is kifizetik neked ugyanott, ha lejárt az értékpapír, vagy "eladod" azt.

ma 06:05
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyébként ja, a legolcsóbb módja nagyobb mennyiségű készpénz felvételének, ha a MÁK számlán veszel valami hamarosan lejáró diszkont kincstárjegyet kártyával, aztán lejáratkor kifizetteted készpénzben.
ma 13:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!