Hogy tudok készpénzért állampapírt venni?
Már van az Államkincstárnál értékpapírszámlám, eddig kártyával vettem állampapírt. Most nagyobb összegű készpénzért szeretnék, de elvesztem, hogy ennek mi a módja.
Ha azt a készpénzt befizetem a bankomba, annak gondolom költsége van (bár az az igazság, hogy ezt se találtam meg).
Azt hiszem arra jutottam, hogy a Postánál tudok venni készpénzért "dematerializált állampapírt", de azt már nem találtam, hogy ez ugyanarra az értékpapírszámlámra fog rávezetődni, ami már létezik?
Mi a legegyszerűbb (és lehetőleg ingyenes) módja, hogy a már meglévő megtakarításaim mellé kerüljön ez a pénz?
Ebben biztosak vagytok? Ennek határozottan ellentmondó információt találtam a honlapon:
"Hol találhatók kincstári értékpapír-forgalmazó ügyfélszolgálatok?
A Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálataink elérhetőségéről és nyitvatartási rendjéről ide kattintva tájékozódhat.
Készpénz befizetéssel, vagy kifizetéssel járó ügyintézés az állampapír értékesítési pontokon nem lehetséges."
(A linken alul a gyakori kérdések közt található a kérdéses rész)
Illetve:
"Felhívjuk figyelmét, hogy az értékesítési pont megjelölésű ügyfélszolgálatok készpénzmentes kiszolgálást biztosítanak, így ott nem tud készpénzt befizetni, vagy felvenni."
"Ebben biztosak vagytok?"
Igen, biztos vagyok benne, mivel minden értékpapírt készpénzért veszek a MÁK "házi"pénztárral rendelkező valamelyik fiókjában.
Tehát ott, ahol lehet készpénzes tranzakciókat lebonyolítani. Sok helyen lehet.
Sőt, még készpénzben is kifizetik neked ugyanott, ha lejárt az értékpapír, vagy "eladod" azt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!