Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért vannak össze-vissza,...

Miért vannak össze-vissza, sokszor beazonosíthatatlan cégnevek a számlákon, blokkokon meg persze a számlakivonaton is?

Figyelt kérdés

A banki számlakivonaton is meg a blokkon is tök más név van, mint maga az üzlet neve. Így teljesen beazonosíthatatlan.

Példák:

1) Tegnap ettem egy gyrost a Corvinnál, pár méterre van a kereszteződéstől az Üllői úton. A gugli térképen csak így szerepel: Gyros. Milyen találó. :) Nem emlékszem, hogy amúgy ott helyben van-e valami neve neki kiírva. Viszont a banki számlakivonaton ez van: Headonist Hungary Kft.. Ha épp nem tegnap lett volna s elfelejtem, hogy ettem egy giroszt, akkor néznék, hogy mi a franc ez. :)

2) A pilisvörösvári Spar a banki számlakivonaton így szerepel: Proconserv Kft. Nyoma sincs Sparnak.

Rengeteg ilyen van még. Ezek mondjuk fizikai létesítmények, de webáruházak esetében is létezik ez a zagyvaság.

Van, hogy más az üzlet neve helyben, más van a blokkon, majd más van a számlán.

Ez az összevisszaság ez mire jó? Meg egyáltalán miért megengedett?

Egy banki számlakivonaton eléggé beazonosíthatónak kéne lennie, hogy a fizetés mégis hol történt, de sokszor nem az.

tegnapelőtt 19:19
 1/2 anonim ***** válasza:
75%

Ez engem is idegesít, de nemigen lehet tenni semmit. Sokszor én is gondolkodom, mikor utólag írom be a költségvetésembe, hogy egy random Cumi Bt. vajon melyik bolt lehet.

Ugye fantázianevet bárki használhat, innentől ha kötelező lenne a cégnévet használni, az se segítene.

tegnapelőtt 21:45
 2/2 anonim ***** válasza:
60%

A POS terminál telepítésénél állítja be a telepítő cég munkatársa a nevet.

Ez lehet a cég, pl. Kft hivatalos neve, akár rövidítve is, lehet az üzlet márkaneve, stb...

Van, hogy ékezet nincs benne, máskor van, van amikor egy része nem fér ki, de láttam már simán elírást is, két betű felcserélve, stb...

És simán lehet az is, hogy pl. egy nagy hipermarket, ha bezár egy üzletet átviszi másikba a POS terminálját.

Többször is azt láttam a számlatörténetemben, hogy egy miskolci hipermarketben vásároltam, amikor egy budapesti azonos hipermarketben fizettem valójában. Nyilván annál az egy kasszánál. A másik sorba beállva nem volt ilyen gond.

Valószínű amikor átvitték az eszközt Budapestre, nem írták át benne az adatokat.

tegnap 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!