Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha most igényelek diákhitel...

Ha most igényelek diákhitel 1-et, az mikor kerül kiutalásra?

Figyelt kérdés

Még nem volt soha diákhitelem, de tudom, hogy ezt általában a félév elején szokták intézni a hallgatók, viszont nekem most lenne szükségem rá. Ha a félév ezen szakaszán, tehát november hónapban adom le az igénylést, azt mikor kapom meg?

A másik kérdésem az lenne, hogy ha én mondjuk 1-1,5 év múlva (még szintén hallgatóként) szeretném visszafizetni egyben az egészet, akkor is kamatostul kell visszafizetni, vagy elég ha ugyanannyit fizetek vissza, mint amennyit megigényeltem?

Nagyon köszi a válaszokat!:)

nov. 12. 17:05
 1/2 anonim ***** válasza:

A Diákhitel1 folyósítás egyik feltétele hogy elinditsd a Diákhitel direkt felületen és emellett Diákhitel számlát kell igényelni a bankban. Ezt követően tud majd indulni a folyamat. Van néhány hét atfutasi ideje illetve függ attól hogy mennyi időn belül nyitod meg a számlát. Én is októberben igényeltem egyik évben egy összegben igényeltem a max. összeget az adott félévre.

A hitelt természetesen kamatokkal együtt fizeted vissza. Amíg úgymond nincs kötelező törlesztésed, addig is kamatozik.

nov. 12. 17:13
 2/2 anonim ***** válasza:
Mire végzel milliós összegekre fog duzzadni és egész életedben nyögheted a diákhitelt
nov. 13. 04:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!