Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Igaz, hogy Revolut-on tudok...

Igaz, hogy Revolut-on tudok külföldi (osztrák) állampapírt is venni?

Figyelt kérdés

Ha igen, akkor hogyan és hol tudok vásárolni, pontosan? Mert én csak a tőzsdei lehetőséget találtam.

Viszont szívesen vennék értékálló külföldi állampapírt, mert a magyar forint egy bohózat.

tegnapelőtt 19:47
 1/8 anonim ***** válasza:
27%

Az állampapír mindenütt csak egy bohózat.

(Forintban) Egymilliárdos portfólió alatt nemigen van létjogosultsága.

Ez alatt vagyont kell építeni, arra pedig az állampapír nem alkalmas.

tegnapelőtt 19:59
 2/8 A kérdező kommentje:
Miért bohózat? Most fix magyar állampapírt vásárolva (6,5% kamat) éves szinten 30 milliót befektetve havonta nettó 162 500 Ft-ot kapnék. Valakinek ennyi a fizetése, de keresetkiegészítésnek sem rossz miközben kockázatmentes. Itt nyilván arra gondolok, hogy sz**t se értek amúgy a tőzsdézéshez.
tegnapelőtt 20:17
 3/8 anonim ***** válasza:
42%
Revoluton tudsz osztrák állampapírt venni. A Befektetés fülön keress rá, hogy Austria és a "kötvények" szekcióban megtalálod. Jelenleg 2,24% éves hozamú osztrák állapapírt lehet venni a Revoluton, ami 2026. március 15-én jár le.
tegnapelőtt 20:24
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

2

Jajj, én nagyon szégyellném magam, ha 30 milliót úgy eltékozolnék, hogy te itt leírtad.

S ehhez nem kell semmilyen tőzsdei tudás, egyszerű általános iskola alsó tagozatos matekkal kiszámolható, hogy ma ezért a pénzért mennyi kenyeret, benzint, eurót, bármit tudsz vásárolni, majd egy év múlva amikor kiszámolod ugyanezt a kamattal növelt összegre, akkor rá fogsz jönni, hogy 5-10%-kal kevesebb dolgot tudsz venni a pénzedből.

Az a kamat ugyanis nemhogy nem hozam, de nagyon messze van a valódi inflációtól is.

tegnapelőtt 20:53
 5/8 anonim ***** válasza:
48%
Tudsz venni. Befektetés-, kereskedés-, kötvények-re kattintva megtalálod az osztrák állampapírt. Viszont vedd figyelembe, hogy a hozamból még SZJA-t és SZOCHO-t is fizetned kell. Van magyar eurós állampapír is ami adómentes és jelenleg magasabb kamatot fizet, de változó kamatozású. Vannak változó kamatozású pénzpiaci alapok is, amik jelenleg magasabb kamatot fizetnek, és teljesen likvidek (gyakorlatilag nincs visszaváltási díj és árfolyamkockázat). Szocho és Szja ezeknél is felmerül, kivéve ha TBSZ-re veszed.
tegnapelőtt 21:00
 6/8 anonim ***** válasza:
46%
Semmi értelme 2.24%-ra osztrák állampapírt venni, mikor az EMÁP 3.44%-ot fizet és ahhoz Revolut se kell.
tegnapelőtt 21:03
 7/8 anonim ***** válasza:
23%
Nyilván itt azt kell mérlegelni, hogy a lejáratig melyik fizet több kamatot (mínusz az adók amik a külföldi állampapírt sújtják, mínusz az országkockázat, ha az egyik ország fizetésképtelenné válna). A hosszúhozamok nagyságrendileg megegyeznek a rövidhozamok összegével, persze csak hosszú időtávon.
tegnapelőtt 21:24
 8/8 anonim ***** válasza:
A 7-es választ az eurós állampapírok összehasonlítására értettem.
tegnap 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!