Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Nem értek annyira ehhez, ki...

Nem értek annyira ehhez, ki mit gondol? Feltételezem mindenki ezt csinálná ha lehetne, nem?

Figyelt kérdés

A forint folyamatosan gyengül már évek óta és valszeg a következő 1 évben is folytatódni fog.

Azon gondolkodtam, hogy vajon magasak lehetnek a költségei a deviza számla fenntartásának, illetve majd mondjuk 1 év múlva visszaváltásának? Eurót, forintra pl. Gondolom nem én vagyok az egyetlen, akinek megfordult ez a fejében, tuti van valami hátulütője, ha más nem is magas költségek, nem?

tegnapelőtt 10:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Nekem ingyenesek a devizaszámláim. Én viszont csak egy irányba mozgok: a forintból deviza lesz, de devizából már többé nem lesz forint.
tegnapelőtt 10:49
 2/11 anonim ***** válasza:
70%
Revoluttal/wise-al olcsón megteheted. De ugyanakkor az nem igaz, hogy egy év múlva tutti gyengébb lesz. Ez inkább egy hullámzó folyamat, ami hosszú távon gyengül. De 2 éve pl még gyengébb volt.
tegnapelőtt 10:50
 3/11 anonim ***** válasza:
74%

Ha 2022 szeptemberében vettél eurót forintért a 422Ft-os csúcson, akkor több mint két év után, még a mai napon is csak árfolyamveszteséggel tudnád visszaváltani ha szükséged van a pénzre. Illetve még a váltáshoz kapcsolódó költségek mint veszteség.

Ez a buktatója.

tegnapelőtt 11:20
 4/11 anonim ***** válasza:
74%
Nekem 85 forint havonta a devizaszámla. De azon nem kamatozik a pénz, szóval én MÁK-nál nyitottam számlát és EMÁP-ot vettem.
tegnapelőtt 12:23
 5/11 anonim ***** válasza:
27%

csak bukni fogsz rajta, ez nem megoldás

mi elköltöztünk és euróba kapom a fizetést, a költségeim is euróba vannak - na ez a megoldás

tegnapelőtt 12:32
 6/11 anonim ***** válasza:
19%
#5 Én meg nem költöztem el, de Euróban kapom a pénzem és a költségeom forintban vannak. Na ez mégjobb megoldás.
tegnapelőtt 12:45
 7/11 anonim ***** válasza:
38%
#6 nem vagyok benne biztos, de nem akarom az ördögöt a falra festeni
tegnapelőtt 12:55
 8/11 anonim ***** válasza:
36%
6-os: én mint aki 20 éve tettem azt amit az 5-ös, és rendszeresen több időt töltök Magyarországon is, ennyi év után bizton állíthatom, hogy az 5-ös megoldása a legjobb (szerintem sajnos, mert pl. Magyarország is lehetne egy szuper ország, de ez már más tészta).
tegnapelőtt 13:07
 9/11 anonim ***** válasza:

Erre nem a devizaszámla a megoldás, hanem a forex-számla.

Spread 26 fillér, s mindkét irányba tudsz kereskedni. Akár napon belül is tudsz venni-eladni. S nemcsak forintot, hanem gyakorlatilag bármilyen devizapárt. Sőt, aranyat, ezüstöt, olajat, gázt és tőzsdeindexeket is. (Plusz ~5000 különböző részvényt...)

Pl, ha két éve 431-en shortoltad az eur/huf-ot, akkor egy vagyont kereshettél vele fél évvel ezelőttig, hisz nemcsak az árfolyamon nyertél, hanem a napi kamatokon (swap) is.

tegnapelőtt 16:05
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek az eddigi válaszokat!
tegnapelőtt 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!