P2P hitelezéssel kapcsolatban felvilágosítana valaki?
Körülnéztem és szép kamatokat ígér ez a lehetőség.
Pl. A viainvest oldalán 12% körüli kamatot kapok a pénzemre. Legalábbis az egyik lehetőséget megtekintve ott ekkora a kamat.
Hogyan működik ez a dolog? Van benne rizikó? Elvileg ugye egy másik embernek vagy cégnek hitelezek magánszemélyként. Előfordulhat hogy nem fizet..?! Ilyen esetben mi történik? Gondolom, bár nem tudom... hogy a p2p oldal nem vállal felelősséget. Vagy igen?
Az adózási része is érdekel.
Gondolom a kamatok után úgy kell adóznom hpgy az adóbevallásban egyéb jövedelemként tüntetem fel.
Valaki csinált ilyet? Mik a tapasztalatok?
“Előfordulhat hogy nem fizet..?! Ilyen esetben mi történik? ”
Előfordulhat. Ha nem fizet, akkor indíthatsz ellene pert, érvényesíthetsz jelzálogjogot ha van (valószínűsítem hogy ezeknél a p2p hiteleknél nincs), stb, de jó eséllyel nem várható megtérülés.
Ezt úgy hívják, hitelezési kockázat, ezt minden hitelezőnek vállalnia kell, mérlegelnie, hogy a magasabb kamat kompenzál-e ezért a kockázatért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!