Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha most megnyerném a 5ös...

Ha most megnyerném a 5ös lottót (kb. 6.5 milliárd HUF), hány bankszámlára lenne érdemes ezt az összeget szétosztani?

Figyelt kérdés
okt. 19. 00:07
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
Felesleges ezzel bajlódni, egy bankszámla is megteszi.
okt. 19. 00:48
 2/9 anonim ***** válasza:
42%

Nekem van két hazai számlám, arra a kettőre utaltattam legutóbb is az ekkora nyereményt, felesben.

Ha esetleg most újra megnyerem, úgyis tolom át azonnal a befektetéseimbe, az értékpapírszámláimra. Azokból meg nem kettő van...

okt. 19. 01:41
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem kettőre és egyenlő részre osztva. Az egyik számla legyen a tiéd, a másik az enyém. 😁
okt. 19. 06:01
 4/9 anonim ***** válasza:
78%

Ennyi pénzt max. ideiglenes célszerű bankszámlán, azaz sima folyószámlán tartani, mert szép lassan felfalja az infláció, ami ekkora összeg esetében még alacsony infláció esetén is jelentős. Folyószámlára fogják kiutalni, azonban utána el kellene dönteni, hogy az ember mibe is fekteti be ezt az összeget.

Ha továbbra is bankban szeretnéd tárolni (akár lekötve hosszabb távra) és azt akarod, hogy a teljes összeg biztosítva legyen, akkor azt kell tudni, hogy az OBA 100000 EUR-ig biztosítja a betéteted, azonban ez nem számlánként, hanem pénzintézetenként számít. Azaz 400 Ft-os árfolyammal számolva, kb. 163 különböző pénzintézetbe, bankba kellene elhelyezni a pénzt, vagyis ez annyira nem járható út, legalábbis ha csak Magyarországon helyeznéd el.

okt. 19. 07:22
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Mivel bankcsőd esetén 100 ezer euróig kártalanít az állam így úgy kell szétosztani hogy ennél több ne legyen egy bankszámlán. De én inkább nyitnék egy bankszámlát svàjcban.
okt. 19. 08:36
 6/9 anonim ***** válasza:
39%

Ekkora összegnél már az alacsony hozamú de nagyon biztonságos befektetéseknek van inkább helye.

Számlán csak annyit érdemes hagyni amennyi a koltőpenz.

Egy számlára is kereted, de fektesd be mielőbb.

okt. 19. 09:56
 7/9 anonim ***** válasza:
45%
Nem érdemes folyószámlán tartani hosszan.
okt. 19. 15:08
 8/9 anonim ***** válasza:
58%
3: Nana! Én is itt vagyok!:)
okt. 19. 19:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Na sikerült? Te voltál?
okt. 19. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!