Ha valaki megnyeri a lottón a több mint 3 milliárd forintot és az megérkezik a bankszámlàra akkor a bank állandóan zaklatni fogja az ügyfelet??
Addig fogja "zaklatni", amíg az ügyfél nem nyilatkozik, hogy nem kér marketing célú megkeresést, mert onnantól tényleg "zaklatássá" válik a dolog.
Ahhoz, hogy erről nyilatkozz, még 3 milliárd sem kell, a sima minimálbér utalós számládnál is megteheted, és akkor sincs többé zaklatás.
Nem zaklatják. Nem lesz drágább a számla. Sőt 50 milla felett már VIP ügyfélnek számít az ember a legtöbb banknál és nem azok a hitel és befektetési konstrukciók állnak a rendelkezésére, amit az átlagembereknek elérhetőek.
A bankot nem érdekli, hogy befekteted e a pénzt, vagy a számlájukon inflálódik.
Nem kötelező semmit se elfogadnod. Ekkora összegnél már kiemelt VIP ügyfél leszel.. nem abba a váróba/pénztároshoz fogsz beállni ahova most, hanem van erre külön tárgyaló minden bankfiókban, van külön kiemelt ügyfelekkel foglalkozó csinibaba. Az az első, hogy megkínálnak kávéval és megkérdezik, hogy hogy vagy.
1 számlára nem is fizet ki a szerencsejáték zrt ennyi pénzt. Úgy rémlik, hogy égebben benne volt a szabályzatukban, hogy több számlaszámot kérnek bizonyos nyereményösszeg felett.
"Most tegyük fel nem kamu a lottó."
Inkább tegyük fel, hogy sehogy nem jön ki a matek.
Szerintem nem zaklatják. Engem leginkább is soha nem hívta ilyesmivel.
Viszont rohadt drága lesz minden.
Múltkor apa küldött 30 millát, hogy cseréljem már le a régi 2 éves autóm.
Utána beszéltünk, hogy rohad bank, csomót levont plusz költség ként.
4: ebből is látszik, hogy kamuzol.
Az átutalásnak a költsége %-os, de a tranzakciós adó maximalizálva van, így pont, hogy nagyobb összeget fajlagosan olcsóbb utalni, mit kisebbet, mert eléred az adó maximumát.
Az utalás fogadásnak nincs költsége (ha véletlen külföldről kaptad a pénzt, és levelező banki szolgáltatás kellett, az meg fix költség, tehát 1€-nál sokkal drágább az a pár € fix költség, mint 8000€-nál, ahol fel sem tűnik)
Engem nem keresett senki, de nyertem mar kb 50 millio forintot.
Azt termeszetesen 1 szamlara utaltam, egybol el is koltottem hazra.
Privátbanki tapasztalattal:
Zaklatni nem fognak, de már maga a szerencsejátèk zrt. kapcsolatban áll a nagyobb privat kiszolgálókkal, ès kèrèsre segìtik a kapcsolatfelvètelt a választott szolgáltatóval, de nem kötelező.
Noha elmèletben lehetsèges lenne, hogy egy nagyobb lottónyeremènyt egy sime lakossági számlán tartson valaki, de èrtelme nem sok lenne, kötögethetnè 0,01%-os betètben, ugyanis a lakossági rèszlegek jellemzően nem tudnak egyedi megoldásokat ès szèles körű befektetèsi lehetősègeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!