Jogosan vagyok kiakadva a diákhitel központra?
Még júliusban küldtek értesítőt, hogy októberben törleszteni kell.
Én elfelejtettem. Az első üzenet amit kaptam azóta, hogy na akkor "kamatként" fizessek duplát. Minden szolgáltatás tud havonta szólni a fizetési határidőről...
Nyilván befizetem meg nem az összeg a bajom, csak nekem úgy érződik, hogy kihasználják, hogy az ember feledékeny.
Ja, mert minden nap csak azon jár az agyam, hogy mikor fizethetek már nekik.
Amúgy le is írtam, mit képzeltem. Szerintem úgy lenne korrekt, ha szólnának október elején. A gyenge értelmi képességről annyit, hogy diplomákkal rendelkező, jól kereső vállalkozó vagyok, szóval a sértegetéseket inkább mellőzzük. Nyilván emlékeznem kellett volna rá, de itt a korrektség a lényeg.
Néhány jó megoldás ami eszembe jut:
- beállitani állandó utalási megbízást a kötelező törlesztési összegnek megfelelően amit minden hónapban automatikusan levonasra kerül
- felirni naptárba vagy emlékeztetőbe
- többi kozüzemi utalassal (ami esedékes) együtt elutalni 10-e előtt
Így biztosan nem marad el sosem.
Szerintem se jogos a kiakadás, szerződésben is benne van hogy végzés után 3 hónappal el kell kezdeni törleszteni, értesítettek is hogy mikortól kell fizetni.
Nem kell hogy minden nap ezen járjon az agyad, elég lett volna beállítani az automatikus fizetést vagy a naptárba felvésni.
De pl. lakáshitel kapcsán se ír a bank hó elején hogy fizessem, a közös költségről se jön email stb, nem csak a diákhitel ilyen.
"hogy diplomákkal rendelkező, jól kereső vállalkozó vagyok"
minden reggel időben jön az SMS, hogy csak felöltözve mehetek ki az utcára,
A Bank is szólhatott volna, hogy többször is.
"júliusban küldtek értesítőt, hogy októberben törleszteni kell"
Milyen figyelmesek voltak, előre szóltak.
A novemberről is tájékoztattak?
Ez a törlesztés kezdetéről szólt.
Köszi a válaszokat!😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!