Használhatom a számlámon lévő pénzt apa halála után ebben az esetben?
Apa sajnos elhunyt. Az egyik banknál premium ügyfél volt, ezáltal évekkel ezelőtt nekem és tesómnak ezen belül nyitott számlát amely a mi saját nevünkön van. Nem tudom ez alszámla-e, mert mondta korábban, hogy ő nem lát rá a mi számlaszámunkra, pénzünkre, befektetéseinkre. Csak a sajátjára.
Az apa számláján lévő pénzhez nem nyúltunk nyilván azóta, azonban a temetés nem kevés összeg és a számlákat is fizetni kell, így vettem le a számlámról pénzt. Azonban most bepánikoltam, hogy mi van ha gond lesz ebből. Viszont valamiből élnünk kell. :(
A bankos kapcsolattartómat nem tudtam elérni még ma.
Részvétem apukád miatt.
Szerintem még akkor is használhatod, ha ez társ számla apukád számlájához -nyilván nem az azok alapján amit írtál- , csak jelezzétek majd a jegyzőnek, hogy a temetési költségekre ennyit meg annyit kivettetek.
De kedvesek vagytok, hogy ilyen gyorsan írtatok. :)
K&H bank
Nem akarok bajba kerülni. Rossz szándék sem volt bennünk, ezért apa számlájához nem nyúltunk.
Azzal ijesztgetnek minket, hogy a hagyatéki egy év múlva várható. Addig ha semmihez nem nyúlhatnánk hozzá, végünk van.
#3: Köszönöm szépen a te kedvességed is!
A temetésről fogunk kapni majd számlákat is. Tudjuk igazolni. De hát be is kell vásárolni, vagy kifizetni a közüzemi számlákat.
Borzasztó nagy a lelki fájdalmunk mióta megtörtént ez a rémálom aztán még ilyeneken is idegeskedjen az ember. :(
A saját számlátokat továbbra is tudjátok használni, de erre ügyeljetek:
"K&H Prémium Családi szolgáltatás
A családi kapcsolaton alapuló prémium kedvezmény megszűnik,...
a Prémium Ügyfél vagy a Privát Banki Ügyfél halálát követő egy év lejártával.
A Prémium Családi szolgáltatás megszűnése esetén a Prémium Családi Ügyfélre irányadóvá válnak a Prémium szolgáltatáscsomag
szerződés 3. pontjának feltételei, ennek megfelelően a továbbiakban köteles megfelelni a K&H prémium számla- és szolgáltatáscsomag
igénybevételi feltételeinek."
hirdetmény
PRÉMIUM BANKI ÜGYFELEK
bankszámláira, betéteire, pénztári tranzakcióira, bankkártyáira és befektetéseire vonatkozóan
Nagyon nagyon köszönöm a segítségeteket!! Milyen rendes emberek vannak!
Be fogok menni a bankba mindenképppen, hogy beszéljek a tanácsadónkkal a továbbiakról. Ma hívtam, de nem vette fel, nem is hívott vissza.
#6: Van haláleseti rendelkezés is anya részére, de azt hiszem az egy bizonyos összegre vonatkozik csak.
"Van haláleseti rendelkezés is anya részére, de azt hiszem az egy bizonyos összegre vonatkozik csak."
A haláleseti rendelkezés mindig a teljes számlaegyenlegre vonatkozik. Ha több a kedvezményezett van akkor megoszlik közöttük. A számlatulajdonos rendelkezése szerint.
De ha csak egy kedvezményezett van, akkor megkapja az összes pénzt ami a számlán van. A halotti anyakönyvi kivonatot kell bemutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!