Hitelfelvétel vagy adóstárs kezes céljából vissza tudnak élni az adataimmal? név,lakcím,aláírás.
Nem kell hozzá semmi okmány hogy valóban én vagyok az aki aláírja?
Pl: személyi,lakcímkártya?
Köszönöm a válaszokat.
Lehet,hogy furcsán hangzik ez a gondolatmenet,de a postán ismerősnek tanúként aláírtam 2 dokumentumot valami ügyet intézett. (Nem hitelt) Így nem néztem,hogy mit írok alá. Lehetséges-e,hogy a postás haszonszerzés céljából elém tesz egy hitellel vagy pénzfelvétellel kapcsolatos iratot és visszaél azzal,hogy én elolvasás nélkül odaírtam az adataimat? Itt gondolok arra,hogy már nem tanúként szerepelnék rajt. Vagy ez teljes mértékkel kizárt és bűncselekmény. Persze,valószínű,hogy én reagálom túl a dolgot csak még nem voltam ilyen helyzetben.
"Lehet,hogy furcsán hangzik ez a gondolatmenet,de a postán ismerősnek tanúként aláírtam 2 dokumentumot valami ügyet intézett. "
Most akkor tanúként írtad alá vagy sem?
"A postás mondta az ismerősnek hogy kell 2 tanú így éngem kértek meg az egyik tanúnak mutatta hol írjam alá így nem is néztem,hogy ott van e hogy tanúk..."
1. Postai meghatalmazást írtál alá, nem hitelfelvételt. A postások ilyennel nem szórakoznak. Túl egyszerű lenne a lebukás.
2. Tanúsítottad, hogy a meghatalmazó előtted írta alá a papírt, ami nem volt igaz. Ha ezzel a meghatalmazott pénzt venne fel és elsikkasztaná, akkor kiderülne, hogy teljes bizonyítóerejű magánokirat hamisításban vettél részt. De mivel a postás ismerte az embert, meg a beteg rokonát, ez nem valószínű. :-)
3. Ilyen esetekre nekem van egy banki aláírásom, ami a személyimen van és egy másik, ahol a keresztnevemnek a végét csak elfirkálom. Ezt ajánlom másoknak is. Kipróbáltam, hogy a másodikat bankban nem fogadják el. :-)
ALáírásod meg szig számod okiratok hamísítására jók lehetnek. Lemásolják az aláírásodat és odaírják az adataidat. Minden olyan dologban lehet csalni, ahol nem kell bemutatni az okmányaidat.
A neved a lakcímed, adataid felhasználhatóak, pl írhatnak vele egy meghatalmazást valamire. Írhatnak a nevedben adásvételi szerződéseket, ha a másik fél nem ragaszkodik hozzá, hogy bemutassad neki az okmányaidat, stb.
Hitelfelvételre speciel pont nem alkalmas, mert bankban minden esetben be kell mutatni a fényképes okmányaidat személyesen, akkor is ha csak adóstárs vagy kezes leszel.
Netbank más sztori, az egy személyes felhasználói fiók amihez kapcsolódik a bankszámla. Sok bankban van lehetőség online hitelt felvenni azon keresztül, automatikusan. Mondhatni abból indulnak ki, hogy ha be tudsz lépni, akkor az te vagy. Feltörni nem szokták, szerintem még soha nem törtek fel banki fiókot itthon, de külföldön se valószínű. Jellemzően az ügyfelet verik át aki digitálisan analfabéte, így hozzáférést ad a csalóknak a fiókjába. Mintha odaadná nekik a pénztárcáját "megőrzésre".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!