Ezzel technikailag teljesítem a feltételt?
A kedvezményes számlavezetési díjhoz x összegnek havonta be kell érkezni a bankszámlámra. Nem erre jön a fizetésem, és most többször elő fog fordulni, hogy azonnal kell az a pénz, amit a feltétel teljesítése miatt ráutalok. Nyilván a banknak az lenne az érdeke, hogy ott maradjon hosszabb ideig a beutalt összeg, ezért is van ez a feltétel.
De én kb. azonnal a beérkezett utalás után kártyával fel fogom tenni a teljes összeget a Revolut számlámra. Így technikailag teljesült a feltétel, de kb. semennyit sem töltött a számlám a pénz (pár órát tudnék várni, de nyilván az már mindegy, hogy pár perc vagy pár óra). Meg nincs is kikötve, hogy "kivéve, ha rögtön továbbutalja".
Szóval a bank így is elfogadja ezt, teljesítem ezzel a feltételt, hiszen beérkezett az összeg?
Egyértelműen teljesíted vele a feltételt, hiszen a "kért" összeg ott lesz - ha csak egy pillanatra is - a bankszámládon.
"A kedvezményes számlavezetési díjhoz x összegnek havonta be kell érkezni a bankszámlámra. "
Ez nem véletlenül kizárólag "munkabér" jogcímen érkezhet csak?
"Szóval a bank így is elfogadja ezt, teljesítem ezzel a feltételt, hiszen beérkezett az összeg?"
Igen. Több banknál is kipróbálva. (Erste, Raiffeisen, K&H).
"mindenhol elfogadják egy másik bankból saját magam által utalt pénzt."
Ez nem mindenütt van így.
Pl. az Erste Privilégiumhoz "jövedelemjóváíras" kell.
“Pl. az Erste Privilégiumhoz "jövedelemjóváíras" kell.”
Ott pont nincs is számlám.
Köszönöm a segítő válaszokat, mindenkinek ment a zöld.
Nálam nem muszáj munkabérnek lennie, az egyetlen feltétel, hogy meglegyen az összeg (akár több részletben is érkezhet, tudom van ahol van olyan kikötés is, hogy pl. egyszerre vagy maximum 2 részletben érkezzen.)
Akkor minden rendben nálam, köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!