Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Meglehet élni,úgy ha a fizetés...

Meglehet élni,úgy ha a fizetésem 45%-át fizetem ki lakáshitelnek?

Figyelt kérdés

szept. 30. 15:56
1 2 3 4 5
 31/42 Nameless2017 válasza:

" akkor inkább éljen a szülőkkel az ember 30 éves koráig."

Ez is egy vélemény,csak tudod sokan vagyunk sok félék. Van aki szeretné élné önállóan az életét családot alapítani,és ha a szülők nem tudnak segíteni,nem igazán van más megoldás.És mi lesz 30 éves korában? Akkora lesz saját lakásra való? Ez ilyen sablonszerű? Ma Magyarországon nem lesz lakásod önerőből 30 év munka viszony alatt.A pénz eszköz,semmi több. Láttam itt olyan kommentelőt aki talán még 20évet sem töltötte be a hozzá szólása alapján vagy 25 évesen otthon él és a húsvéti locsoló pénzét gyüjtögeti uj videó játékokra,aztán ide böfögi hogy ne merészeld. Az a helyzet semmit sem tudunk a kérdezőről,milyen a pénzügyi kultúrája,van e más adóssága,családban esetleg,van e autója,főzi az ételt vagy mindennap rendeli rengeteg szempont van.A másik hogy nem biztos hogy mindenki szeretne Ausztriában élni. Én dolgoztam nyugaton,nekem itthon van a családom,a barátok,mindenki egy idő után felmerül a pénz értéke.Mennyit ér az a pénz és miért cserébe? Az hogy milyen gazdag valaki attól függ több-e a vágya mint a pénze,ha nem akkor gazdag ember. Fel kell tenni a kérdést van e B terv ha nem úgy alakul ahogy tervezted? Ha a bank beszámítja az ingatlan amit veszel? Az sem mindegy ám.Én nem vagyok hitelszakértő viszont nagyon sok ismerősöm él 10-15éve hitellel,van akinek 3 fajta is van. De ha megnézem hogy élte le az elmúlt 10-15évet nem látok gondot. Megvan mindene amire szüksége van,lakás autó,család,feleség,gyerekek hát amugy is meg vette volna ezeket,csak a bank megelőlegezte neki járadék fejében.Azt mondta jobb így mert pontosan tudja hol van a pénzének a helye. Van aki meg kuporog,mások nyakán él,és mindenről lemond hogy félre tegye a pénzét,aztán a világ meg változik és egyre drágább minden és sose jut oda hogy megvegye,majd jön a nagy nap,harangoznak,a párna alatt van pár millió de ő meg nem élt igazán.A hitel nem ördögtől van ahogy a magyarok többségének a fejében él,érteni kell a pénzhez az tény.Csinálj egy B tervet,hogy ha nem jön be akkor kimész külföldre dolgozni pár évre,német,angol,osztrák minimálbérből is már kényelmesen tudod fizetni az itthoni hiteled.

okt. 5. 15:23
 32/42 anonim ***** válasza:

"Van aki szeretné élné önállóan az életét családot alapítani"

Nyilván, de muszáj a lehetőségekhez alakítani az igényeket és bizony bőven van olyan helyzet, amikor egyszerűen nem ésszerű meglépni valamit.

"És mi lesz 30 éves korában? Akkora lesz saját lakásra való? Ez ilyen sablonszerű?"

Most komolyan a 30-as számba kapaszkodtál bele? Arra akartam utalni, hogy ha ugyanabban a városban él az ember, ahol a szülei, akkor totál fölösleges pénzkidobás az albérlet, inkább maradjon tovább a szülőkkel, akkor hamarabb összejön a pénz a saját lakás önerejére.

"Az a helyzet semmit sem tudunk a kérdezőről,milyen a pénzügyi kultúrája"

Abból, hogy <400 nettó jövedelemre egyáltalán felmerül benne a 45%-os eladósodás egyértelműen lejön, hogy a kérdező NEM ért a pénzhez.

"nem biztos hogy mindenki szeretne Ausztriában élni"

Nem, de ha egy külföldi befektetésként akar ingatlant venni, akkor ha ugyanannyi az ár, biztosan nem Magyarországon, hanem Ausztriában fog ingatlant venni. Erre akartam célozni.

"A hitel nem ördögtől van ahogy a magyarok többségének a fejében él"

Ez biztos, de sajnos alapvetően Magyarországon két csoport van: az egyik, aki sosem vesz fel hitelt, mert "mocskos bankok" és csodálkozik, hogy lakást készpénzre nem tud venni, a másik meg aki ész nélkül óriási hitelekbe veri magát, amiket aztán nem tud fizetni. A köztes réteg, aki ÉSSZEL vesz fel normális mennyiségű hitelt, igencsak szűk.

okt. 5. 16:39
 33/42 anonim ***** válasza:
Alacsony rezsivel és extra költéssel együtt 200-E alatt költök, így félretétel nélkül kijönne. De például a saját kiadásaidat és a saját rezsidet csak te tudhatod, illetve jó lenne emellett félre is tenni. Tehát nálad már necces.
okt. 6. 11:38
 34/42 anonim ***** válasza:
"A hitel nem ördögtől van, ahogyan a magyarok többségének a fejében él." - Öhm, én helyette démonnak mondom és amúgy többnyire de! ^__^"" Egyben viszont igaza van a 32.-nek.
okt. 6. 11:39
 35/42 nb2019 ***** válasza:
72%

A hitel nm ördögtől való, önmagában csak egy banki termék.

- A beruházási hitel (ha megvan mögötte az az üzleti terv, aminek következtében elősegíti a céged növekedését) egyáltalán nem ördögtől való.

- A lakáshitel nálam egy "szükséges rossz", én is jobban örültem volna ha anélkül jön össze a lakás-vásárlás, de keveseknek adódik meg, hogy kézben lásson annyi pénzt, ami ehhez kellene. Mint a beruházási hitelnél, itt is fontos az "üzleti terv" ha meg van tervezve a visszafizetés, és bőséges tartalék van képezve a váratlan esetekre, akkor nem kell démonizálni.

- A fogyasztási hitel az, ami nálam a no-go kategória. Azzal csak az járhat jól, akinek nincs is rá valójában szüksége (mert pl egy 0%-os hitellel vesz műszaki cikket, miközben a többszöröse be van fektetve). Akinek ez kell ahhoz, hogy meg tudjon venni valamit, az általában túlságosan előre hozza a vásárlást, és ha nem tudott összespórolni kellő összeget, akkor a hitel-törlesztőt is csak nyögi.

okt. 6. 12:57
 36/42 anonim ***** válasza:

#35 Egyetértek! Áruhitelt csak és kizárólag 0% THM-mel szabad felvenni és azt is csak akkor, ha egyébként ki tudnád fizetni, de így a bank pénze inflálódik, nem a tiéd.

Aki fogyasztási cikkre áruhitelt vesz fel nem 0% THM-mel az NEM engedheti meg magának az adott árut és jobban tenné, ha várna, míg összegyűlik rá a pénz.

okt. 6. 13:02
 37/42 kriszpo ***** válasza:
59%

Jönnek itt szépen sorban a válaszok. Szinte majdnem mindegyikben van igazság, de ez egy komplex dolog. A hitel - főleg a nagyösszegű, hosszú futamidejű - nagyon veszélyes játék, az "életed" mehet rá ha "elbuksz".

Én nem vagyok pénzügyi- vagy hitelszakértő, de már többször vettem fel kisösszegű, rövid lejáratú hitelt (Nem Cofidis és társai!)

Gondold végig!

Jelenleg mire elég a fizetésed és egyéb jövedelmed?

Mi lenne ha ki esne ez az összeg? Fizetésképtelenné válnál?

Nagyobb összeget a jövedelmedből mennyi ideig tudnál nélkülözni?

Ki vagy te és mennyi érsz a munkaerő piacon? Hajlandó lennél tanulni? Új szakma, jobban fizető állás...

Egyedül vagy ketten vennétek fel a hitelt? (kezes megbízhatósága, kapcsolatod stabilitása)

Szóba jöhet-e CSOK vagy valamilyen más engedmény?

Készíts(etek) tervet! Az interneten található kalkulátor oldalak nem nyújtanak 100% információt a hitelekkel kapcsolatban. Kicsit jobban bele kell ásnod magad! De ne kockáztass, mert az egészség után a pénzügyi biztonság a legfontosabb!

okt. 7. 08:36
 38/42 johny85 ***** válasza:
Vegyél konténer házat , én 22;800ftböl élek+maszek elvagyok hitelt ne vegyél fel vedd vissza .
okt. 7. 16:29
 39/42 benboglar ***** válasza:
100%
400 ezer a bevételed,180 lenne a hitel, marad 220 ezer rezsire és élni, enni-vásárlásra,esetleg utazás a munkahelyedre ! Számolj, mert attól is függ, hol élsz ! Én nem merném bevállalni
okt. 7. 19:31
 40/42 anonim ***** válasza:

Vennék egy kicsi lakást kezdetnek, kevesebb hitellel. Aztán utána már könnyebb lenne gyűjteni, miután azt kifizettem.

Bárcsak lenne 20 millió önerőm, de nekem még a fele sincs.

okt. 9. 16:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!