Államkincstárból csak saját számlára lehet pénzt kiutalni?
Államkincstári értékpapírszámláról eddig simán lehetett bárkinek pénzt kiutalni. Most viszont azt látom, hogy nem tudok felvenni új számlaszámot, csak olyat, aminél a kedvezményezett én vagyok.
Az államkincstár weboldalán nem találtam ilyen kitételt - bár nagyon nem is mélyedtem bele -, a kiutalásnál azt írja a GYIK:
"Az átutalás teljesítése azonos a kereskedelmi bankjában tapasztaltakkal. Az átutalást nem terheli egyedi kincstári díj, tranzakciós illetéket pedig csak akkor szükséges fizetnie, ha a kincstári értékpapírszámla, vagy a kedvezményezett számla tulajdonosa nem természetes személy. A kedvezményezett számla tulajdonosáról Ön köteles nyilatkozni a bankszámlaszám rögzítése során. Forint átutalás esetén, a bankszámlaszámát soha ne IBAN formátumban rögzítse."
Régen lehetett bárhova, akár cégnek is, de most nem találok ilyen lehetőséget.
Ha új számlaszámot akarok beállítani, akkor alapból ki van töltve a nevemmel a kedvezményezett, és ez nem is módosítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!