Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Volt aki áldozata lett banki...

Volt aki áldozata lett banki csalásnak és visszakerült a pénze?

Figyelt kérdés

Így is ideges vagyok minden nap, légyszíves van amit hagyjunk figyelmen kívül.

Szóval a pénzemet a bankszámláról elszedték ellopták csalók úgymond.

Az kiderült, hogy hová lett átutalva egy másik banknak egy ismeretlen ember számlájára, de onnan még 1 órán belül tovább lett utalva egy másik bankba másik számlára.

Hiába lett felfedezve időben, több órába telt mire a bankok egyáltalán kinyomozták kié a pénz , milyen utalás volt és míg zárolták azt a számlát azt tovább utalták.

Úgymond nem tudják időben visszafogni.

Rendőrség természetesen tud róla feljelentés megvolt , ők kérelmezik is a banktól vagy bankoktól a számla zárolását de szinte mindig késve.

Azt mondják nyomon követhető melyik számláról melyikre megy.

Reménykedjek abban, hogy akár csak a fele visszakerülhet, vagy felejtsem el?

szept. 22. 14:17
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ.

A rendőrség állítása szerint a bank hibázott.

De ez csak állítás, ugyan is ha perről lenne szó a banktól biztosan nem kapnám vissza a pénzt, ahogy mondták sok hasonló eset volt, a pénz van akinél megkerült van akinél nem, de a bank nem adja vissza.

Ha akarnának arra találnának okot, hogy miért.

De a saját bankom és a rendőrség is azt mondta: ha a pénz átkerül egy külföldi számlára akkor b@szhatom.

Egyenlőre úgy néz ki, hogy Magyarországon lévő bankoknál vándorol. Talán még csak a 2-nál van. De ki tudja...mert amíg ellenőrzik és le tudnák foglalni addig tovább utalják....

persze 100-ból 2 embernek sikerült visszafogni a pénzt, dehát ez is csak nyugtatgatás szerintem,

Sajnos úgy gondolom, hogy soha nem fogják tudni visszafogni, ahhoz nem tudnak elég gyorsan intézkedni és persze figyelni sem figyelik annyira, amíg az egyik bank ellenőrzi addig már a másiknál landol.

És igen itt jön az amit ti is írtatok, hogy előbb utóbb az a pénz külföldi számlán köt majd ki, ha már most nincs ott.

Az érdekelt volna leginkább, hogy valakinek sikerült e "visszafogni" de attól tartok senkinek.

okés lehet szidni engem, de attól még nekem rosszabb bocsi.

szept. 22. 19:09
 12/17 anonim ***** válasza:
12%

Én is csalás áldozata lettem.

Hitelt ajánlottak előlegért cserébe, kb 2 milliót buktam. Semmit nem fizetnek vissza.

szept. 22. 19:09
 13/17 anonim ***** válasza:
77%
Hogy történt az eset?
szept. 22. 19:16
 14/17 anonim ***** válasza:
79%
Nehéz lenne leírni, mi történt, igaz?
szept. 22. 20:04
 15/17 anonim ***** válasza:
50%

#12 Ehhez nagyon ostobának kell lenni. Mégis ki az, aki elhiszi, hogy előleget kell fizetni egy hitelért!?

#14 Nyilván kiadta a netbank adatokat és elutalták a pénzét a számláról.

szept. 22. 20:31
 16/17 anonim ***** válasza:

De ember, mondd már el, hogy történt a dooog, mert enélkül nehéz megmindani, mi lesz.

Nekünk is volt olyan, hogy egyszer csak jött az üzenet, hogy valaki egy másik országban fizetett/utalt (nem emlekszem már) 200 ezret a férjem kártyájával. Hívtuk egyből a bankot, jelezve, hogy nem vagyunk ott, amúgy azota se tudjuk, ez hogy sikerült. Mi akkor visszakaltuk a pénzt a banktól, mert egyértelmú volt, hogy nem mi voltunk.

De ha te megadtad valami adathalász oldalon az adataid, linkekre kattintva, akkor az más, akkor valóban nem térítenek vissza, hisz te adtad meg az adatokat.

Ezért nem írod le, mert rz történt?

szept. 23. 08:28
 17/17 anonim ***** válasza:
Persze, hogy az történt. Azt írta, hogy "átutalva egy másik banknak egy ismeretlen ember számlájára", vagyis nem kártyás csalás volt, hanem megszerezték a netbank adatokat és azzal belépve indítottak utalást.
szept. 23. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!