Volt aki áldozata lett banki csalásnak és visszakerült a pénze?
Így is ideges vagyok minden nap, légyszíves van amit hagyjunk figyelmen kívül.
Szóval a pénzemet a bankszámláról elszedték ellopták csalók úgymond.
Az kiderült, hogy hová lett átutalva egy másik banknak egy ismeretlen ember számlájára, de onnan még 1 órán belül tovább lett utalva egy másik bankba másik számlára.
Hiába lett felfedezve időben, több órába telt mire a bankok egyáltalán kinyomozták kié a pénz , milyen utalás volt és míg zárolták azt a számlát azt tovább utalták.
Úgymond nem tudják időben visszafogni.
Rendőrség természetesen tud róla feljelentés megvolt , ők kérelmezik is a banktól vagy bankoktól a számla zárolását de szinte mindig késve.
Azt mondják nyomon követhető melyik számláról melyikre megy.
Reménykedjek abban, hogy akár csak a fele visszakerülhet, vagy felejtsem el?
Pár éve olvastam egy nagyobb adatlopásról ahol Európa szerte több ember bankkártya adatait szerezték meg. Aztán akkoriban panaszkodott egy pár ismerősöm, hogy eltűnt minden pénzük a számláról. A kötelező körök (számla és kártya zárolás, rendőrségi feljenetés stb.) után nekik speciel visszaadta a bank a pénzüket mert ez speciel önhibájukon kívüli eset volt.
Viszont exem járt úgy, hogy önként és dalolva adta ki valami csalónak a kártya adatait. Ott a bank széttárta kezeit, hogy nem ők hibáztak és így nem hajlandóak kártéríteni.
A rendőrség szerint a bank hibázott úgymond de ők nem kártalanítanak. Perre lehet menni de azt mondják, hogy ahhoz én mint magánszemély kevés vagyok mert talánának egy kiskaput, lényeg, hogy a bank nem kártalanít.
Csak azt tudják tenni, hogy próbálják "visszafogni" a pénzt hátha egyik banknál az egyik számlaszámon hosszabb ideig megáll, hogy észrevewgyék és zárolják.
De egyre kevesebb esélyt érzek erre.
Anyunak lekaptak pár utalással a kártyájáról pénzt, állítólag Londonban fizetett vele az éjszaka közepén, visszakapta.
Sose fizet online, relatív új kártya és nem használja az Aldin és az Auchanon kívül sehol,mivel új volt a kártya, nagy eséllyel az Auchan önkiszolgáló kasszáján volt egy skimmer
"Szóval a pénzemet a bankszámláról elszedték ellopták csalók úgymond."
Gondolom adathalász módszerekkel kiszedték belőled a netbank belépési adatokat meg a megerősítő kódot. Innetől fogva nem a bank hibázott, hanem te és soha nem fogod visszakapni a pénzt. Tanulópénznek kell felfogni és egy életre megjegyezni, hogy banki belépési adatokat soha senkinek nem adunk ki.
Ha önhibádon kívül károsítanak meg, akkor erre az esetekre van a banknak biztosítása ami visszafizeti a pénzt. Magyar és angol banktól is kaptam már vissza így.
De ez a szitu nem úgy hangzik hogy csak a bank felelőssége. Ahhoz valamilyen formában Te is biztosan kellettél, hogy valaki bejusson a bankszámládra és onnan átutaljon pénzt.
Úgymond a banktól csakúgy nem fogod visszakapni a pénzedet.
Úgymond feljentsést kell tenni amit meg is tettél.
Úgymond majd akkor kapod vissza a pénzedet, ha elkapják a csalót és neki van vagyona amiből kártalanítani tud.
Úgymond egészen biztos, hogy a végén valami külföldi számlára utaltak amit már nem tudnak lenyomozni.
Úgymond csak akkor lehet visszaszedni a lóvét ha bankkártyával fizettél valahol ahol átvertek.
Ha úgymond kiadtad egy csalónak a kártádat és ő vett belőle a boltban kenyeret, akkor a bolttól nem lehet visszakérni a pénzt, mert nem történt részéről csalás.
Ugyanúgy a csalótól lehet kártérítést kérni ha elkapják. Jah bocs... úgymond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!