Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi értelme a Qvik QR kódos...

Mi értelme a Qvik QR kódos fizetési módnak?

Figyelt kérdés
Annak fényében, hogy a legtöbb boltban a kártyás érintős fizetés ennél sokkal egyszerűbb, maximum ha papír számlát kapok, akkor tudom elképzelni, hogy könnyít, de mi értelme amúgy ennek?
szept. 2. 16:21
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

nekik spórolás :D mert kaptak rá gondolom egy rakás pénzt a megvalósításra, igaz hogy nem kell de legyen mert eddig is nagyon hiányzott.

annyira hiányzik itt nekem is Írországban egy kuvik :D

szept. 2. 17:03
 12/26 A kérdező kommentje:

Tényleg szívesen olvasnék a tényleges előnyökről. Ehhez képest a Facebookon szembe jött, ahogy a Raiffeisen csávók magukat ünneplik, miközben egész délután a netbankjuk sem működött.

Szóval mik a tényleges előnyök?

szept. 2. 17:14
 13/26 A kérdező kommentje:
Mellesleg a héten már másodszor foglalkoztat ez a kérdés, az idióta adattörlő kód után. Elfogytak az innovatív ötletek, vagy mi történt?
szept. 2. 17:21
 14/26 anonim ***** válasza:
35%
ehelyett engedélyezhetné minden bank a Google Wallet használatát ami biztonságos és még működik is, megkockáztatom, hogy még olcsóbb is lenne de hát nektek van kuvikotok XD
szept. 2. 18:17
 15/26 anonim ***** válasza:
90%

A Wallethez kell kártya ha jól tudom. A legvalószínűbbnek az tűnik, amit a 10-es írt.

A gunyoros bezzegír kommenteket pedig nem értem, írták több cikkben is, hogy más országokban is létezik ugyanez.

szept. 2. 18:51
 16/26 A kérdező kommentje:
Így van, pl Lengyelországban is van blik, ettől még nem világlik meg előttem az innováció, amit a felhasználó élvezhet.
szept. 2. 18:57
 17/26 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
42%

Gyorsabb és olcsóbb, ez az értelme.

Elég a telefon, nem kell hozzá se kártya, se kártyaolvasó. Kínában a piacon áruló néni is felmutatja a telóján a QR-kódot, te meg beolvasod a telóddal és kész.

szept. 2. 19:04
 18/26 anonim ***** válasza:

"Az új szolgáltatás előnye, hogy az ilyen fizetési tranzakciók mentesek lesznek a tranzakciós illetéktől, így a kereskedőknek is olcsóbb lesz, mint a sima kártyás fizetés."

"A szolgáltatás használatának alapfeltétele, hogy a vásárló rendelkezzen bankszámlával, viszont a bankok semmilyen díjat nem számolhatnak fel a „qvikkelésért”."

Cikk: [link]

szept. 2. 19:09
 19/26 anonim ***** válasza:

" viszont a bankok semmilyen díjat nem számolhatnak fel a „qvikkelésért”.""

Még nem... ;)

Először elterjed (mint a földgáz bevezetése), majd felemelik a díját/árát.

Ahogy már megszoktuk ebben az országban...

szept. 3. 04:32
 20/26 anonim ***** válasza:
69%
Az értelme hogy fel akarják venni a kesztyűt a kàrtyatársasàgokkal. Good luck.
szept. 3. 07:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!