Mi értelme a Qvik QR kódos fizetési módnak?
nekik spórolás :D mert kaptak rá gondolom egy rakás pénzt a megvalósításra, igaz hogy nem kell de legyen mert eddig is nagyon hiányzott.
annyira hiányzik itt nekem is Írországban egy kuvik :D
Tényleg szívesen olvasnék a tényleges előnyökről. Ehhez képest a Facebookon szembe jött, ahogy a Raiffeisen csávók magukat ünneplik, miközben egész délután a netbankjuk sem működött.
Szóval mik a tényleges előnyök?
A Wallethez kell kártya ha jól tudom. A legvalószínűbbnek az tűnik, amit a 10-es írt.
A gunyoros bezzegír kommenteket pedig nem értem, írták több cikkben is, hogy más országokban is létezik ugyanez.
Gyorsabb és olcsóbb, ez az értelme.
Elég a telefon, nem kell hozzá se kártya, se kártyaolvasó. Kínában a piacon áruló néni is felmutatja a telóján a QR-kódot, te meg beolvasod a telóddal és kész.
"Az új szolgáltatás előnye, hogy az ilyen fizetési tranzakciók mentesek lesznek a tranzakciós illetéktől, így a kereskedőknek is olcsóbb lesz, mint a sima kártyás fizetés."
"A szolgáltatás használatának alapfeltétele, hogy a vásárló rendelkezzen bankszámlával, viszont a bankok semmilyen díjat nem számolhatnak fel a „qvikkelésért”."
Cikk: [link]
" viszont a bankok semmilyen díjat nem számolhatnak fel a „qvikkelésért”.""
Még nem... ;)
Először elterjed (mint a földgáz bevezetése), majd felemelik a díját/árát.
Ahogy már megszoktuk ebben az országban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!